25. jun 2020.25. jun 2020.
Tradicionalni partner  poljoprivrednika Pocerine i Mačve
Mlin Kovačević U susret novoj sezoni otkupa pšenice

Tradicionalni partner poljoprivrednika Pocerine i Mačve

„Profesionalanost u poslu i prijateljski savez sa proizvođačima oduvek su nam bili u vrhu prioriteta. Zdravo unapređenje otkupnih, prodajnih i prerađivačkih kapaciteta i porodice sa kojima sarađujemo decenijama, za nas su dokaz sigurnog puta”, kaže Srđan Kovačević
Kraj šeste decenije poslovanja i početak nove sezone otkupa pšenice u “Mlinu Kovačević” dočekuju u novim prostorijama poštujući tradicionalne poslovne vrednosti. Prioritet im je kao i u proteklih šezdeset godina dobar odnos sa svim poslovnim partnerima, sa akcentom na dobavljačima.

Poštovanje
-Često ponavljamo da nije naših proizvođača, ne bi bilo ni nas. Kako bi pokazali poštovanje prema njihovom radu, svake sezone unapređujemo poslovanje u smislu da im što više olakšamo. Sa naše strane uvek mogu da računaju na transport robe, brz istovar, najkorektniju analizu, domaćinsku atmosferu u prijatnom ambijentu uz adekvatno osveženje i sezonska iznenađenja u vidu nagrada- navodi Srđan Kovačević, vlasnik “Mlina” kojem Mačvani i Pocerci poklanjaju poverenje decenijama, a pojedine porodice generacijama.
Lipolištanska mlinska priča počela je 1960. godine. Danas pored mlina u Lipolistu, poslovnim saradnicima je na raspolagnju šest skladišnih centara smeštajnog kapaciteta 18.000 tona, četiri magacinska prostora ukupne površine 2.500 kvadrata i sušara u Petlovači kapaciteta 250tona/24sata.

Novosti
-Svake poslovne godine trudimo se da odemo korak dalje, učinimo nešto više. Ove godine novinu u našem poslovanju predstavljaju maloprodaje u Lipolistu i Dublju. Osmišljene su po konceptu poljoprivrednih apoteka ili agrodiskonata, jer shvatamo da bez dobrog i odmornog domaćina nema proizvodnje. Odnosno, ideja je bila da našim dobavljačima uštedimo svaki minut vremena i obezbedimo im sve “od setve do žetve” najednom mestu- objašnjava Srđan Kovačević, i dodaje da je za budućnost u planu širenje mreže ovakvih trgovina, da bi kraj godine dočekali sa pet prodajnih mesta.

Povoljnosti
Poljoprivrednici su navikli da u Mlinu za svoju robu, gotov novac, ili odloženo, mogu nabaviti sve što im je tokom godine potrebno da zaseju, poprskaju ili nađubre svoje voćarske i ratarske kulture. Novinu predstavlja distribucija stočne hrane De Heus i Produkt, a već je poznata priča o pogodnosti otvaranja ličnog računa, preko kojeg je dostupna kupovina svih proizvoda koje Mlin Kovačević distribuira.

Profesionalnost
-O potrebama naših poljoprivrednika brine 40 zaposlenih,dok komunikaciju sa proizvođačima na terenu i prevoz robe sa njiva obavljamo sa 15 putničkih i teretnih vozila, kaže Srđan Kovačević i zaključuje:
-Profesionalanost u poslu i prijateljski savez sa proizvođačima oduvek su nam bili u vrhu prioriteta. Zdravo unapređenje otkupnih, prodajnih i prerađivačkih kapaciteta i porodice sa kojima sarađujemo decenijama, za nas su dokaz sigurnog puta. Ponosni smo na tradiciju dugu šezdeset godina i svesni da samo uz poverenje poljoprivrednika imamo sigurnu budućnost.

Otkupna mesta:
Lipolist, Ribari, Zminjak, Štitar, Petlovača, Trbušac


Prepoznatljivost
Mlin Kovačević je prepoznatljiv po otkupu uljane repice, pšenice, suncokreta, soje i kukuruza. Uporedo sa otkupom bavi se i proizvodnjom mlinskih proizvoda, skladištenjem robe, prometom repromaterijala, uslužnim sušenjem žitarica, maloprodajom, veleprodajom i kooperacijom.


T.T.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa