25. jun 2020.25. jun 2020.
Kirgiz  prvi, kao u Derbiju
KONjIČKE TRKE U BOGATIĆU

Kirgiz prvi, kao u Derbiju

U šest galopskih i jednoj galopskoj trci u sulkama, nastupilo skoro 60 konja, prvi put u ovoj godini, posle vanrednog stanja, zbog korona virusa, na hipodromu Konjičkog kluba “Mačvanin”. Organizacija vrhunska, poseta gledalaca solidna, a dan kao stvoren za posetu ovom sportskom borilištu duge tradicije. Uzbuđenja nisu izostala
Ljubitelji konjičkog sporta u Mačvi i okolini, uželeli su se uzbuđenja koja samo ovaj dinamičan sport pruža, te nije ni čudo što su se u velikom broju okupili, prošle nedelje na hipodromu Konjičkog kluba “Mačvanin” u Bogatiću, gde je posle odlaganja od dva meseca, zbog vanrednog stanja i delovanja korona virusa otpočela ovogodišnja konjička sezona. Dan je bio kao stvoren za konjička takmičenja.
U trci DPS Klas grup, kategorije jedan za četvorogode i starije konje, na najdužoj distanci, ovog dana (1.800 metara), nastupilo je devet izuzetno dobro pripremljenih galopera. Najbrži je bio Kirgiz, vlasništvo Dajane Cvjetinović u čijem sedlu je bio Šašić. Trener pobednika je Šendeković, a ovom prilikom, potvrdio je titulu pobednika “Mačvanskog derbija” iz prošle godine. Drugim mestom morao je da se zadovolji Al Capone, koji je nedavno na šabačkom hipodromu pobedio, dok je treće mesto osvojila Primadona Lady.
Prva trka ovog dana pod nazivom “Turistička organizacija opštine Bogatić”, kategorije tri na 1.100 metara, okupila je dvogode konje. Pobedio je Leon iz Konjičkog kluba “Šendeković”. Drugo mesto osvojio je Red Women Konjičkog kluba “Džokej klub Šabac”, a treće Emil Aleksandra i Ane Ružić.
Sledeća trka “Mačva” na 1.300metara za trogode i starije konje pripala je Spartaku, N. Vujatovića. Drugo mesto osvojio je Can You Catch Me, a treće The End.
U trci “Sanders” na 1.300 metara (handikap 4), borba je bila prilično izjednačena. Pobeda je pripala Gordonu Milana Ljubomirovića, dok se drugim mestom morao zadovoljiti Achilles. Treći je bio “Ivanovićev” Semiramis.
Ništa manje uzbuđenja nisu priredili ni galoperi u trci “Mačvanin” na 1.400 metara, kategorije dva za četvorogode i starije konje. Prvi kroz cilj prošao je Waslawi Nike Šendeković. Drugo mesto je pripalo grlu Medyna, a treće Chantilly.
Peta trka ovog dana kategorije tri na 1.600 metara protekla je u do kraja neizvesnoj i uzbudljivoj završnici. Na kraju su se radovali u taboru pobednika Azzara, vlasnika Miroslava Lazića. Drugi je na cilju bio Asensio, a treći Hussar de Beauvais.
I kao što to biva na hipodromu u Bogatiću na kraju je usledila poslastica, galopska trka u sulkama pod nazivom “Kockar” na 1.500 metara. Pobedio je Groom porodice Živanović.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa