25. jun 2020.25. jun 2020.
NA DRŽAVNOM FINALU
VATERPOLO: JUNIORI ŠAPCA

NA DRŽAVNOM FINALU

Šabački juniori su se plasirali na finalni turnir za šampiona Srbije. Jedan poraz i dve pobede odvele među najbolje najbolji tim u Kupu
Selekcija juniora Vateprolo kluba ŠABAC obezbedila je plasman na finalni turnir nacionalnog prvenstva za svju uzrasnu kategoriju i 11. i 12. jula pokušaće da ostvari što bolji plasman.
Mladi „delfini“ su za vikend nastupali na regionalnom finalu organizovanom u Kragujevcu. Iako su startovali porazom od domaćina turnira, Radničkog, u derbiju celog finala, osvajači Kupa Srbije su znatno bolje odigrali protiv vršnjaka iz Valjeva (Valis) i Niša (Nais), ostvarivši dve sigurne pobede 17:1, odnosno 11:3, te se kao drugoplasirani plasirali među najbolje ekipe u Srbiji. Ekipu je na finalnom turniru regiona predvodio pomoćni trener u prvom timu Nikola Car.
„Sava“ u Drugoj ligi
Mladi vaterpolisti „Šapca“ i oni sa manjom minutažom u prekinutom šampionatu, formu će podizati i kroz nastup u Drugoj ligi, grupa „Sever“. Tokom druge polovine jula i početkom avgusta oni će braniti boje Vaterpolo kluba SAVA u trećem rangu domaćeg vaterpola.
Šapčani su u grupi sa najstarijim vateprolo klubom u Srbiji, somborskim POLETOM, ekipom SENTE i vaterpolistima VRAČARA iz Beograda. U drugoj grupi su: Kraljevo, Goč (V. Banja), Paraćin, Vidra (Leskovac) i Požarevac.
Ove sezone sistem takmičenja podrazumeva odigravanje dva turnira u kojima svaki rival mora odigrati bar jedan međusobni meč sa svakim protivnikom, a po zbrajanju učinka na turnirima formira se konačna tabela obe grupe. Po dve prvoplasirane iz grupe „Sever“ i „Jug“ učestvovaće na finalnom trniru gde će se odrediti pobednik Lige i učesnici Prve B lige u na rednoj sezoni.
Prvi turnir je 25. jula, drugi 3. avgusta, a finalni za šampiona 8. avgusta. Šabac i Gradski bazen izrazili su usmenu želju da budu jedan od domaćina.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa