25. jun 2020.25. jun 2020.
UDAHNUTI NOVI ŽIVOT
FUDBAL: ZAVRŠENA SUPER LIGA

UDAHNUTI NOVI ŽIVOT

Male šanse da bi se tim spasao prelaska u niži rang da je Super liga završena u punom obimu. Statistika neumoljiva. Mačva i Rad dobili šansu da se reorganizuju. Sledi duga i teška sezona
Treba biti realan i reći da su minimalne šanse da bi se MAČVA spasila sve i da je sezona bila u punom obimu sa plej autom. Možda neko misli suprotno, a ko je u pravu nikada nećemo saznati. Srećom, skaraćenje sezone nije imalo reprekusije po ekipe na začelju i Šapčani će četvrtu uzastopnu sezonu igrati u najvišem rangu.
Isti grb, iste boje će u Super ligi nastupati, no njih mora nositi bar nekoliko novih, kvalitetnih igrača, kako sezona opet ne bila mučna poput upravo okončane. Statistika kaže da je „provincijski Urugvaj“ ubedljivo najslabiji napad lige, sa svega 18 postignutih golova na 30 mečeva i ovo je deo tima u kome su neophodne najkorenitije promene. Odbrana je svakako bolji deo ekipe i samo u pomenutim segmentu Mačva je bolja od nekih ekipa i bar ima mesto u baražu, značajno manje golova su primili od Rada i Javora. Najmanje pobeda, svega dve i posle ekipe sa Banjice najviše poraza. Šest uzastopnih poraza je učinak Mačve na kraju, no i tu su Beograđani gori sa sedam. Sticaj okolnosti dao je priliku kakva ne sme da se propusti.
Malo ko pamti da je klub koji je proslavio vek postojanja prethodne jeseni na početku sezone najavio borbu za plej of. Samouvereno je to rekao ondašnji trener Darko Tešović. Uprkos odlasku Ivića, Obrovca, Gavrića, Gigića, smatrao je da ima adekvatne zamene. Nažalost slabi rezultati, i još mučnija igra brzo su „razbili“ velike planove. Do 19. kola Mačva je bez pobede. Tim se donekle konsolidovao povratkom Dragana Aničića na mesto trenera, vratili su se pomenuti Obrovac, Ivić, kao i Nikola Milinković posle dve sezone u Uzbekistanu. Pobeda protiv Rada i po bod u Surdulici i Novom Sadu ulili su nekakvu nadu početkom nove kalendarske godine, međutim i zaostatak je bio suviše veliki da bi to bilo nešto više od navijačko-optimističnih snova. Na kraju „crveno-crni“ se mogu pohvaliti da su jedan od retkih timova koji je neporažen napustio stadion najvećeg iznenađenja lige, TSC iz Bačke Topole, isti onaj gde je poražen i šampion. Naravno, dogodilo se to kada je već sve rešeno, ali u moru negativnosti, svaka kap pozitivnosti jače sija.
Učinak u prelaznom roku zavisi od procene i budžeta, ali se mora delovati brzo, posebno u ofanzivi. Pred nama je sezone sa čak 20 klubova u kojoj će najverovatnije čak šest ekipa u niži rang! Nekada bi 15. mesto od 20 klubova bilo smatrano solidnim, gotovo sredinom tabele, a sada će voditi u Prvu ligu. Nema plej auta, nema više mečeva sa slabijim ekipa. Ko loše počne, neće imati realnu priliku da nešto promeni u nastavku.

ČUKARIČKI – MAČVA 3:1 (1:1)
Beograd. Gledalaca: 200. Glavni sudija: Milan Mitić; pomoćnici: Peranović i Vojnić. STRELCI: Tedić u 36, Vladisavljević u 60. i Ortiz u 62. minutu za Čukarički; Gigić u 11. za Mačvu. ŽUTI KARTONI: Ristivojević i Mijailović (Mačva).
ČUKARIČKI: Belić, Radojičić, Tedić (Ortiz), Vidosavljević, Kamenović (Ignjatović), Mićin (Ergelaš), Zorić (Lukić), Savić, Veličković, Šapić (Ignjatović), Kovač.
MAČVA: Gordić, Pejović, Tošić, Obrovac (Knežević), Gigić (Trimanović), Milinković, Marković (O. Mijailović), M. Mijailović (Jovanović), Zukanović (Mihajlović), Ristivojević, Božić.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa