2. jul 2020.2. jul 2020.
SOLARNO BUĐENjE SRBIJE
ZAHVALjUJUĆI BIVŠEM UČENIKU PRVA PAMETNA KLUPA STIGLA U ŠKOLSKO DVORIŠTE

SOLARNO BUĐENjE SRBIJE

Obnovljivi vidovi energije su značajni u svim oblastima i važno je da ih počnemo koristiti gde god je to moguće. Jasno je da što se tiče upotrebe mobilnih telefona danas kod mladih ima sigurno i preterivanja i da im to oduzima mnogo vremena, ali oni su generacije koje su odrastale uz te telefone. Danas imaju ogromne mogućnosti i važno je naći način i usmeriti ih, koliko je to moguće, da savremene tehnologije, osim za razonodu, koriste i u edukativne svrhe, da se usavršavaju i stiču nova saznanja. Zato je neophodno da škola ide u korak sa vremenom i prati tendencije savremenog društva
Bivši đak Srednje škole u Koceljevi, Mihailo Jevtić, poklonio je nedavno ovoj obrazovnoj ustanovi solarnu smart klupu za punjenje mobilnih uređaja. Reč je o realizaciji projekta firme L.E.D.-doo iz Bajine Bašte pod sloganom Solarno buđenje Srbije sa ciljem promocije upotrebe obnovljivih izvora energije.
–Mihailo, koji je rodom iz ovog kraja, nam je donirao svu opremu. Sve troškove je snosila ova firma a na nama je bilo samo da napravimo jednu betonsku podlogu. Mi nismo imali nikakav razlog da to ne prihvatimo, a mislim da koristi može da bude. Telefoni su danas u svakodnevnoj upotrebi i sigurno je da imaju potrebu za češćim punjenjem. Važno je da se korisnici odgovorno ponašaju i pažljivo koriste ovu klupu- izjavio je direktor Srednje škole Veroljub Matić.
Na komentare da klupa možda nije potrebna u školskom dvorištu jer će deca sada u još većoj meri koristiti mobilne telefone odgovara da su to stvari koje idu uz savremeno društvo ali da je cilj škole i donatora važniji od puke mogućnosti dopune mobilnih uređaja.
–Ovaj projekat za nas ima edukativnu poruku a to je ukazivanje mladima na upotrebu alternativnih vidova energije u savremenom društvu i na važnost zaštite životne sredine. Obnovljivi vidovi energije su značajni u svim oblastima i važno je da ih počnemo koristiti gde god je to moguće. Jasno je da što se tiče upotrebe mobilnih telefona danas kod mladih ima sigurno i preterivanja i da im to oduzima mnogo vremena, ali oni su generacije koje su odrastale uz te telefone. Danas imaju ogromne mogućnosti i važno je naći način i usmeriti ih, koliko je to moguće, da savremene tehnologije, osim za razonodu, koriste i u edukativne svrhe, da se usavršavaju i stiču nova saznanja. Zato je neophodno da škola ide u korak sa vremenom i prati tendencije savremenog društva- rekao je direktor Srednje škole.
U ovoj obrazovnoj ustanovi ponosno ističu da je reč o prvoj klupi ovog tipa u Koceljevi, a nju su najpre zauzeli maturanti.
Kažu da im je žao što bar godinu dana ranije nije krasila školsko dvorište i sigurni su da će je naredne generacije pametno i pažljivo koristiti.
Vesna Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa