2. jul 2020.2. jul 2020.
KVALITETNIJI NEGO LANI
DARKO SEVIĆ, PREDSEDNIK FK „MAČVA 1929“

KVALITETNIJI NEGO LANI

Počele pripreme u iščekivanju konačne odluke o položaju kluba. Prethodna sezona stresnaNovi trener mlad i ambiciozan. Blizu dogovor sa dvojicom igrača i u planu jačanje baze bonus igrača
Od ponedeljka fudbaleri MAČVE iz Bogatića su započeli pripreme za novu sezonu, još uvek ne znajući da li kao srpskoligaški tim ili povratnik u Zonu sa najvišim ambicijama. Stresnu i turbulentnu sezonu koja je završena, nastavio je iznenadni odlazak šefa stručnog štaba, ali uprkos svemu u rukovodstvu su uvereni da dobri dani slede za Bogatince.
-Promena na mestu trenera je iznuđena, ali smo prezadovoljni što smo u kratkom roku angažovali mladog i ambicioznog trenera koji se već dokazao u tom poslu i velike ambicije koje on ima poklapaju se sa našim. Miloš Obradović ima naše puno poverenje i ne sumnjamo da ćemo svi zajedno gledati još kvalitetniju i bolju Mačvu u narednoj sezoni. Mi smo pre samo mesec i po dana sve dogovorili po pitanju nastavka saradnje sa Mahalbašićem, ispunili sve njegove zahteve i onda je na iznenađenje svih odlučio da napusti naš klub i ode u drugi, no to je već prošlost, ambicije ne menjamo, imamo novog trenera i na to smo skoncentrisani – rekao je predsednik kluba Darko Sević.
Bogatić je pre nepunih godinu dana slavio povratak među srpskoligaše posle gotovo dve decenije, a onda je usledila sezona ispunjena usponima i padovima.
-Mislim da smo organizaciono bili apsolutno spremni za treći rang, ali smo u igračkom kadru najpre možda pogrešno procenili snagu Srpske lige u odnosu na Zonu, a usledile su i povrede nekih izuzetno važnih igrača. Čitavu jesen su nas pratile, kako nedostatak sreće, tako i naše „dečje bolesti“ i nezadovoljni učinjenim odlučili smo se da tokom zime napravimo brojne promene.
Učinjeno u polusezoni, ostaje praktično nevalorizovano na terenu.
-Angažovali smo mnogo kvalitetnih igrača, novog trenera i već tokom priprema je bio vidljiv napredak u svakom smislu. Odlično je i počelo, pobedom nad Loznicom, kandidatom za viši rang i još žalimo za utakmicom prrotiv valjevske Budućnosti, poslednjom pred prekid. Nadigrali rivala u svakom pogledu i 0:0 je posledica samo naših neiskorišćenih prilika. Uz dva dodatna boda bili bi dvanaesti i ne bi bilo uopšte drame po pitanju opstanka.
Počele su i pripreme u uslovima kada nije definitivno poznato da li će klub igrati treći ili četvrti rang.
-Radimo kao da smo srpskoligaši, mislim da pripadamo Srpskoj ligi, ali odluka nije na nama. Zbog različitih promena preostalo je više slobodnih mesta u SL „Zapad“, čekamo odluku i radimo. Nadamo se da stvaramo tim koji će u Srpskoj ligi opstati, biti stabilan, a u slučaju nepovoljnog ishoda sigurno da je ambicija brz povratak u ovaj rang.
Promena će biti u igračkom kadru i tokom leta?
-Još nije počeo prelazni rok i biće duži nego prethodnih godina, čak do oktobra i to otežava situaciju. Igrači čekaju bolju ponudu, duže vagaju, a svaki dolazak zahteva period za uklapanje. Blizu smo dogovora sa dvojicom fudbalera, pravimo planove i za pojačanje konkurencije u bonus kategoriji. Zapazili smo nekoliko dobrih igrača na izlaznom godištu u šabačkoj Mačvi, razgovaraćemo i sa imenjakom iz Šapca po tom pitanju. Kada počne prelazni rok možemo biti konkretniji.

Poslednja vest
U trenutku razgovora sa Darkom Sevićem nije bio poznat konačni položaj Bogatinaca, ali pred zaključenje broja dobili smo informaciju kojoj su se u Mačvi nadali. Kako je FSS odlučio da upražnjeno mesto u Prvoj ligi popuni Sloga Kraljevo, regionalni savez je odlučio da odloži smanjenje zapadne grupe Srpske lige, da ostane liga sa 18 ekipa, te je klub iz Bogatića ostao u prošlosezonskom rangu, kao i Mladi Radnik, odnosno Šumadija (A).
Srpskoligaši nisu više RSK, Mokra Gora i Proleter Mihailovac, ali jesu ponovo Bane Raška i Budućnost Arilje.


Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa