11. avgust 2011.11. avg 2011.

POMEN KARAĐORĐU I MIŠARSKIM JUNACIMA

Povodom godišnjice Boja na Mišaru, u danima vikenda održaće se proslava koja je obeležila istoriju srpskog naroda.
Sutra, 12. avgusta u 10 časova je turnir u malom fudbalu, u organizaciji FK “Karađorđe“ Mišar, a u 18 časova atletska trka Šabac-Mišar, u organizaciuji AK “Cer“ Šabac i Zadužbinskog društva “Prvi srpski ustanak“ Mišar.
Proslava počinje odavanjem pomena Karađorđu i mišarskim junacima u subotu u 10,45 časova, koje će služiti sveštenstvo oridske crkve. Odmah posle toga sledi program u organizaciji Ministarstva za rad i socijalnu politiku Republike Srbije, kao i otvaranje Izložbe slika 13. saziva Mišarske likovne kolonije u Galeriji Doma kulture Mišar. Promocija šestog broja “Čitanke Mišarskog boja“, u sali Doma kulture, održaće se u 12,40 časova.
Od dvadeset časova, svi zainteresovani mogu pogledati pozorišnu predstavu “Nebeski krunski savet“, Bogdana Sekendeka, u izvođenju amaterskog pozorišta “Vožd“ iz Mišara, a zatim kolaž narodnih pesama i igara. U letnjoj bašti “Mišar fest“ u organizaciji NVO “Svetlost“ održaće se “Prvi srpski elektro-ustanak“.
Ova manifestacija završiće se kulturno-umetničkim programom u nedelju uveče. U programu će učestvovati poznati guslari, a u 20 časova posetiocima će biti predstavljena monodrama u izvođenju Tamare Bastaje.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa