9. jul 2020.9. jul 2020.
Nastavljen niz uspeha
Osnovna škola „Janko Veselinović“

Nastavljen niz uspeha

Najbolji u Mačvanskom okrugu. Rezultati proizvod dugogodišnjeg predanog rada i angažovanja. Nastavni kadar, roditelji i učenici tim. Nagrade za najbolje đake
Završetak školske godine za učenike donosi određenu presiju zbog postignutog i evidentiranog uspeha, u dnevnicima, a potom đačkim knjižicama, diplomama. U izmenjenim okolnostima i neočekivanoj situaciji našli su se školarci, nastavnici i roditelji. Ipak, najveću neizvesnost i promene osetili su osmaci, budući srednjoškolci. Između onlajn nastave, ocenjivanja, misli o narednoj fazi života, odrastanja postizali su zapažene rezultate. Učenici šabačke Osnovne škole „Janko Veselinović“ na nedavnoj završnoj proveri znanja bili su najbolji u okrugu. Naime, prosečna ocena ove osmoletke je 26,96 bodova na završnom testu. Ukupan broj učenika koji su pristupili polaganju testa ( matematika, maternji jezik i kombinovani ), bio je 101. Među odlikašima svoje mesto na početku imali su i nosioci Diplome „Vuk Karadžić“, njih osam.

Direktorka OŠ „Janko Veselinović“ Ljiljana Stojanović ističe da su prikazani rezultati nastavak dobrog, kontinuiranog rada tima, od prosvetnog kadra do roditelja, i naravno učenika. Posebno je ponosna na kolege nastavnike.

-Važno je da pohvalim sve nastavnike koji učestvuju u obrazovnom procesu, jer pažnju poklanjamo svim predmetima, ne samo maternjem jeziku i matematici. U okviru kombinovanog testa zastupljena je istorija, geografija, fizika, hemija i biologija, te se trudimo da učenici steknu dobra znanja i iz ovih oblasti - navodi direktora i dodaje da je to jedan od pokazatelja angažovanog i predanog rada relevantnih činilaca u školi.

-Možda neskromno zvuči, ali kada pogledamo rezultate naši učenici su najbolji u Mačvanskom okrugu, to je značajan uspeh i koristim svaku priliku da im čestitam na postignutom uspehu, kao i svim kolegama. Ne smemo zaboraviti ni roditelje, jer su svakako značajna karika u dobrom nizu. Zajedničkim snagama dolazimo do dobrih rezultata i nadam se da će tako biti i u narednom periodu.

Postignuća Jankovaca su svakako znčajana za grad, ali i dobar podsticaj za druge. Kako navodi direktorka Ljiljana Stojanović, kvalitet osnovnoškolskog obrazovanja u Šapcu je na visokom nivou i dobra baza za naredni korak u obrazovnom procesu.

-Informacije koje dobijamo od kolega, učenika iz srednjih škola pokazale su da je znanje koje steknu ovde trajno, te se često može čuti da imamo nešto veće kriterijume. Mi smo ponosni na tu činjenicu, kao i uspehe đaka šestog i sedmog razreda. Sve ono što se vrednuje i posmatra u eksternoj evaluaciji pokazalo se da je usaglašeno sa ocenama i uspehom.

U odabranoj grupi od osam Vukovaca, jedno vama i nama poznato ime se izdvojilo. Uz nagrade sa takmičenja, diplome Lenka Cvejić je ponosno dodala i titulu đaka generacije.

-Lenka se našla u 0,06% najuspešnijih učenika u Srbiji. Ona je nosilac republičke nagrade, i njena angažovanja su doprinela ovom „statusu“. Naravno, uz Lenku, svi Vukovci su sjajni učenici - pojasnila je direktorka Stojanović uz dozu žaljenja za otkazanim takmičenjima usled pandemije.

-Iako su brojna takmičenja otkazana trudili smo se da onlajn nastava bude kvalitetna. Naša stručna služba je realizovala istraživanje na osnovu ankete koju smo ponudili učenicima i roditeljima, nastavnicima o nastavi van školske zgrade, odnosno onlajn. Analiza je pokazala da smo na dobar način organizovali celokupan proces. Veoma ozbiljno smo shvatili situaciju što se vidi i nakon završnog testa. Iako je nastava realizovana u digitalnom domenu pripremnu smo realizovali u školi. Mogu slobodno da kažem da je interesovanje bilo veliko, a iskustvo nam govori koliko je značajna za đake. Velika potpora u svemu bile su i odeljenjske starešine kako bismo sve realizovali na odgovarajući način. Od septembra nastavljamo sa obrazovnim procesom. Upisan je standardan broj prvaka, i verujem da ćemo nastaviti uspešan niz sa generacijama koje dolaze.

Nosioci Diplome „Vuk Karadžić“
Lenka Cvejić 8/1
Jana Milošević 8/1
Teodora Maksimović 8/1
Lenka Marić 8/1
Lena Gligorić 8/2
Mateja Pap 8/3
Strahinja Ninković 8/4
Milica Đurić 8/5
M. Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa