9. jul 2020.9. jul 2020.
Pomoć kad je najteže
Poseta potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva,
saobraćaja i infrastrukture, prof.dr Zorane Mihjlović
opštini Ljubovija

Pomoć kad je najteže

Prema najavama iz “Puteva Srbije”saobraćaj na ovom putnom pravcu će biti uspostavljen za nedelju dana devijacijom, a novi most preko reke Ljuboviđe, za koga će projekat biti završen u roku od mesec dana, izgradiće se do kraja godine .Umesto ranijeg mosta koji je bio dužine 23 metra , reku Ljuboviđu premostiće novi most dužine 35 do 40 metara ,čija se vrednost procenjuje na 60 miliona dinara
Opštinu Ljubovija zadesilo je nekoliko katastrofalnih poplava,počev od 2001. godine, 2014. godine i ova u junu mesecu 2020. godine.
Šteta je nemerljiva, ali na svu sreću nije bilo ljudskih žrtava.
Kako je država Srbija uvek uz svoje građane, posebno kada su ugroženi elementarnim nepogodama, tako je poseta potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorane Mihajlović upriličena u pravom trenutku, kada je potrebno pomoći ugroženom narodu ovog kraja. U petak 03. jula zajedno sa direktorom “Puteva Srbije”Zoranom Drobnjakom, obišla je most preko reke Ljuboviđe kod Ljubovije, koji je usled poplava urušen 22. juna. Most se nalazi na putnom pravcu Mali Zvornik- Ljubovija-Bajina Bašta.
Prema najavama iz “Puteva Srbije“saobraćaj na ovom putnom pravcu će biti uspostavljen za nedelju dana devijacijom, a novi most preko reke Ljuboviđe, za koga će projekat biti završen u roku od mesec dana, izgradiće se do kraja godine. Umesto ranijeg mosta koji je bio dužine 23 metra , reku Ljuboviđu premostiće novi most dužine 35 do 40 metara ,čija se vrednost procenjuje na 60 miliona dinara.
Ministarka je prethodno obišla i obnovljeni most Trešnjica kod Malog Zvornika, koji je godinu dana bio bio zatvoren za teretni saobaćaj. Most je osposobljen ulaganjem 30 miliona dinara tako da sada teretna vozila više ne moraju da idu preko Valjeva. Urađena je kompletna sanacija mosta, što omogućava da dnevno prođe oko 300 teretnih vozila.
Ulaganje države Srbije u Mačvanski upravni okrug poslednjih godina iznosi devet milijardi dinara, kroz različite projekte u infrastrukturi.
Naglašavajući odličnu saradnju sa Vladom Republike Srbije i resornim ministarstvom, načelnik Vladan Krasavac je kao krunu saradnje naveo početak izgradnje mosta preko reke Save u okviru Projekta izgradnje auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.
-Urušavanjem ovog mosta prekinuta je putna komunikacija na regionalnom putu Mali Zvornik-Ljubovija-Bajina Bašta. Za nas je to veoma važna deonica, jer je to jedina veza Podrinja sa Zapadnom Srbijom, ali i Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom. Nastavljamo dobru saradnju sa Vladom Republike Srbije i ministarstvima,a državne institucije čvrsto podržavaju sve okruge i lokalne samouprave - rekao je u svom obraćanju Vladan Krasavac, načelnik Maačvanskog upravnog okruga.
Zahvaljujući se na pomoći, koja uvek stiže kad je najpotrebnija, predsednik opštine Ljubovija Milovan Kovačević navodi da prirodne pojave ne možemo predvideti ni sprečiti, ali je tu država da pomogne kada se dogode i kad je narodu najteže.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa