16. jul 2020.16. jul 2020.
Najgore vreme za  loše događaje u gradu
Hronika

Najgore vreme za loše događaje u gradu

Proteklih dana pažnju Šapčana, sa razlogom, najviše okupira situacija sa koronavirusom i ogroman broj obolelih u našem gradu. Međutim, istovremeno su stizale i druge ružne vesti. Za vikend su čak tri čoveka izgubila živote u saobraćajnim nezgodama, dok je u ponedeljak jedan Šapčanin teško povređen u tuči.
Pešak, biciklista i vozač mopeda poginuli su u Ribarima, Gornjoj Vranjskoj i Mehovinama. Četrdesetčetvorogodišnjak je uboden nožem u vrat tokom tuče sa vlasnikom jedne autoperionice. Baš tih dana, Opšta bolnica Šabac pretvorena je u kovid bolnicu, a svi pacijenti koji zahtevaju bolničko lečenje šalju se u Loznicu, Valjevo Beograd. Lekari opšte prakse opterećeni su stotinam pacijenata u kovid ambulanti. Ekipe hitne pomoći koje voze najteže pacijente u bolnice u druge gradove ostaje zauzete i po nekoliko sati.
Nikada nije dobro vreme za loše stvari, ali ovo je najgore. Zato, pažljivije vozite automobile, motore, bicikla... Bolje gledajte kada prelazite ulicu. Ne pijte pre sedanja za volan ili guvernalu. Ne teturajte pijani po ulici. Izbegavajte inicidente situacije. Čuvajte sebe i druge, bar dok ne prođe ova kriza.

***

Trojica poginula u saobraćajnim nezgodama
Crni vikend na šabačkim
putevima

Protekli vikend ostavio je crn bilans na šabačkim putevima. Na području Mačve, Pocerine i Posavotamnave, u odvojenim saobraćajnim nezgodama, život su izgubila tri starija muškarca.
N.K. rođen 1932. iz sela Dvorska poginuo je u subotu u Ribarima. Njega je, dok se kretao peške, putničkim vozilom usmrtio D.M. iz Maova.
M.P. 1940. godište iz Mehovina smrtno je stradao u nedelju u svom selu. Čoveka je, dok je vozio moped, udarilo teretno vozilo kojim je upravljao D.T. iz Riđaka.
Istog dana, u večernjim časovima, u Gornjoj Vranjskoj je poginuo biciklista A.N. rođen 1953. godine iz ovog sela. Usmrtio ga je kamion za čijim je volanom bio M.N. (1978.) iz Gradojevića.
Takođe, za vikend se dogodila i jedna saobraćajna nezgoda čiji ishod, na sreću nije bio fatalan, ali vozač je pobegao sa lica mesta. J.S. rođena 1964. godine, iz Orašca, povređena je u subotu na putu Šabac-Obrenovac, kod skretanja za Korman, dok se peške kretala kolovozom. Do zaključenja ovog broja „Glasa Podrinja“ još uvek se tragalo za vozačem koji je ženu udario vozilom, a potom pobegao sa mesta nesreće.

***

Muškarac teško povređen u perionici na Trkalištu. Krađa krenula po zlu?
B.Š. iz Šapca, star 44 godine, teško je povređen kada ga je sugrađanin I.K. ubo nožem u vrat. Prema nezvaničnim informacijama. B.Š. je sa još jednim licem došao u auto perionicu u ulici Prote Smiljanić, najverovatnije kako bi izvršili krađu. Vlasnik perionice I.K. j pokušao da ih spreči u tome, nakon čega je došlo do fizičkog sukoba, prilikom kog je B.Š. teško povređen.
Takođe, prema nepotvrđenim informacijama, B.Š. je ranije bio u zatvoru, a pominje se i da je on prvi potegao nož koji je I.K. uspeo da mu otme i njime mu nanese povredu opasnu po život.
Povređenom čoveku hitna pomoć je stabilizovala stanje i potom ga, kao životno ugroženog, transportovala do Urgentnog prijema Opšte bolnice, odakle je poslat na dalje lečenje van Šapca.
I.K. je sačekao dolazak policije na licu mesta, a po privođenju je saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu. Iz Tužilaštva su nam potvrdili da je protiv I.K. podneta krivična prijava zbog nanošenja teških telesnih povreda opasnih po život. Krivična prijava za nasilničko ponašanje podneta je i protiv muškarca koji je došao sa B.Š. u perionicu i koji je, takođe, učestvovao u tuči.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa