16. jul 2020.16. jul 2020.
Deo bolnice namenjen  i nekovid pacijentima
ŠABAČKI ZDRAVSTVENI SISTEM U DOBA KORONE

Deo bolnice namenjen i nekovid pacijentima

Šabačka opšta bolnica je odnedavno regionalna kovid bolnica. Šabački zdravstveni sistem dodatno opterećen situacijom. Dom zdravlja funkcioniše normalno
Šabačka opšta bolnica je odnedavno regionalna kovid bolnica. Do ovakvog statusa Bolnica „Laza K. Lazarević“ nije došla samo zbog situacije u Šapcu, već zbog širenja koronavirusa na teritoriji cele Srbije, a najviše u Beogradu.
Prema nekim informacija, do kojih smo stigli nezvaničnim putem zbog tradicionalne nezainteresovanosti menadžmenta Šabačke opšte bolnice za komunikaciju sa našom redakcijom, prelazak iz redovnog u kovid stanje je obavljeno u izuzeteno kratkom vremenskom period, više nego uspešno i bez ikakvih problema.
Pitanje koje se nametnulo odnosi se na nepoznanice kako bolnica radi kada su u pitanju nekovid pacijenti. Bez obzira na koronavirus, građani u ovom period mogu da se razbole od raznih bolesti, a svedocima saobraćajnih nesreća i mogućih povreda na radu. Svima njima je, u pojedinim trenucima potrebna hitna zdravstvena pomoć i kako smo obavešteni, Bolnica je spremna i za taj deo posla.
U izjavi za šabačko dopisništvo Radio-televizije Srbija dr Slobodan Popović, direktor Šabačke opšte bolnice, kaže da je jedan deo ove ustanove ostao opredeljen za hitne slučajeve koji nisu zaraženi koronavirusom.
- Naši sugrađani ne treba da brinu. Deo bolnice je opredeljen za Službu urgentnog prijema, kao i deo opracionog bloka. Takođe, i na delu hirurškog bloka, u takozvanoj čistoj, nezaraznoj zoni opredeljen je određeni broj postelja da se takvi pacijenti hospitalizuju - izjavio je direktor bolnice za šabačko dopisništvo RTSa.
Šabački zdravstveni sistem je svakako dodatno opterećen situacijom sa koronavirusom i medicinsko osoblje ulaže velike napore kako bi se svakome kome je potrebno pomoglo. U slučaju da dođe do neke hitne potrebe zbrinjavanja, Urgentni prijem je otvoren za nekovid pacijente i kako smo obavešteni za sada to funkcioniše.
Kada je reč o radu Doma zdravlja, direktorka dr Jasmina Stanković kaže za „Glas Podrinja“ da ova ustanova funkcioniše sasvim normalno.
- Mi imamo situaciju da osam lekara u dve smene dežuraju u kovid ambulanti, dok ostale ambulante rade normalno. Isto je i u slučaju dijalize. U slučaju neke potrebe, bolova, zapaljenja naši pacijenti treba da se jave svom izabranom lekaru i po obavljenom pregledu biće upućeni na dalje lečenje - rekla je direktorka Doma zdravlja.

Malo informacija
Građani u Šapcu su, međutim i dalje uskraćeni za informacije iz Bolnice. I dalje, na primer, ne znamo gde se i kako upućuju trudnice, šta se dešava ako dođe do pucanja slepog creva, i da li je tačna informacija da su pacijenti sa psihijatrijskog odeljenja pušteni na kućno lečenje. Nepoznat je i broj obolelih zdravstvenih radnika kao i informacija sa koliko respiratora raspolaže šabačka opšta bolnica.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa