16. jul 2020.16. jul 2020.
ODLUKA GIK-A O PONAVLjANjU IZBORA NA 27 BIRAČKIH MESTA

Izbori po ukidanju vanredne

Gradska izborna komisija u Šapcu donela je odluku o raspisivanju ponovljenih izbora na 27 biračkih mesta, koji će se održati u roku od 7 dana od dana ukidanja vanredne situacije na području grada Šapca, saopštio je predsednik GIK Budimir Pavlović.
On je rekao da je GIK ovakvu odluku doneo na osnovu Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i Uredbe o smanjenju rizika od zaraznih bolesti.
- GIK donela ovakvu oluku imajući u vidu činjenicu da je epidemiološka situacija na području grada Šapca nestabilna i da se na dnevnom nivou pogoršava zbog čega bi svako okupljanje predstavljalo dodatni rizik po život i zdravlje ljudi. Svi smo svedoci da je nemoguće organizovati izbore kada je na snazi odluka o zabrani okupljanja više od pet osoba. Na taj način je onemogućen rad biračkih odbora - rekao je Pavlović.
Pored toga, zbog mera koje se primenjuju u vanrednoj situaciji, a koje se odnose na ograničen broj osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru, ne postoje tehničke mogućnosti za sprovođenje izbornih radnji.
- Imajući u vidu, kako zakonsku i moralnu obavezu svih društvenih subjekata da, u uslovima epidemije, svojim postupanjem, smanje rizik po život i zdravlje ljudi, tako i tehničku nemogućnost za organizovanjem i sprovođenjem izbora, Komisija je raspisala ponovne izbore, koji će se održati u roku od 7 dana od dana kada, kao posledica stabilizacije epidemiološke situacije, bude stupila na snagu odluka o ukidanju vanredne situacije – zaključio je Pavlović.
Prema njegovim rečima, ova odluka je usvojena sa 12 glasova za i šest uzdržanih i ona je konačna.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa