16. jul 2020.16. jul 2020.
Odložena kupališna sezona u Šapcu

Osveženje na čekanju

Epidemija odložia zvaničnu sezonu osveženja u reci Savi. Spremni bili za 1. jul, ali odluka doneta po preporuci Štaba i Zavoda za javno zdravlje. Ukoliko bude uslova, sezone će biti
Početak kupališne sezone na Starom gradu u Šapcu odložen je zbog aktuelne epidemiološke situacije.
Iako je prostor u potpunosti spreman za predostojeću letnju sezonu kupači će morati da sačekaju povoljnije prilike za osveženje na omiljenoj gradskoj obali.
Međutim, na plaži ima kupača koji su odlučili da leto kraj reke provedu na sopstvenu odgovornost. Sezona nije otvorena ni sredinom juna, ali ni početkom tekućeg meseca.
-Zbog vodostaja Save nismo sezonu otvorili 15. juna, zbog perioda kiša u to vreme. Spremni smo bili za 1. jul. Za taj termin sve nadležne službe su bile pripremljene, kako Hitna služba Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“, tako i spasilačka ekipa. Zbog epidemiološke situacije u Gradu, miljšenja Zvoda za javno zdravlje i Štaba za vanredne situacije, sve je odloženo-kaže Vojislav Stojčić, šef Sektora gradskog zelenila JKP „Stari grad“ i dodaje da je uprkos promeni termina i odlaganju sezone prostor bezbedan za sugrađane, i da su službe JKP „Stari grad“ zadužene za redovno održavanje.
-Poštujemo sve mere i preporuke, i preduzimamo sve što je neophodno u skladu sa odlukama Štaba.
Malobrojni i odvažni Šapčani ipak su odlučili da Sava bude njihovo odmaralište ovog leta.
-Smatram da je bolje biti na reci, nego u gradu. Maske nisu neophodne, jer postoji dovoljno prostora da se drži propisano odstojanje i distanca između ljudi – kaže Šapčanka koja je osveženje od tropskih temepratura pronašla kraj reke.
-Nakon 50 godina sam na Savi, i sada sam u penziji, i odlučila sam da dođem – dodaje naša sugrađanka.
Uz nedostatak medicionskog osoblja, spasilačkih ekipa, Šapčanima na Savi nisu dostupni tuševi. Nadležni ističu da ukoliko epidemioliška situacija bude povoljna sugrađanima će biti dostupni i tuševi sa vodom, ali da kada bude bilo uslova za otvaranje sezone to će biti učinjeno.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa