16. jul 2020.16. jul 2020.
Agencije više ne prodaju aranžmane u Grčkoj
TURISTIČKA SEZONA ZAVRŠENA PRE NEGO ŠTO JE I POČELA

Agencije više ne prodaju aranžmane u Grčkoj

Turistička sezona van granica Srbije, po svoj prilici, završena je pre nego što je i počela.
Poslednje informacije koje nam stižu sa turističke berze govore da ćemo za letovanje morati da sačekamo najmanje do sledećeg leta.
Jasmina Popović iz turističke agencije Feniks Flaj Travel kaže za „Glas Podrinja“ da situacija teško da može da bude gora.
- Gotovo sve velike turističke agencije otkazuju aranžmane i prestale su sa prodajom letovanja u Grčkoj. Do toga je dovela neizvesna situacija u vezi sa mogućnošću ulaska srpskih državljana u Grčku – kaže Popović.
Ona dodaje da tri agerncije prodaju aranžmane za Tursku kada je reč o avionskom prevozu, i da je u Tursku moguće ući autobusom i privatnim prevozom.
- Postoje neke najave da bi moglo da dođe do prodaje aranžmana za Egipat, kao i da bi u Tunis moglo da se uđe uz negativan test na koronavirus. To su, za sada pretpostavke – napominje ona.
Španija je dozvolila ulazak u zemlju, ali turističke agencije nisu izašle sa ponudama za letovanje. U Italiju je moguće ući, ali je za građane Srbije obavezan dvonedeljni karantin što letovanje čini nemogućim. Slično je i kada je Hrvatska u pitanju.
Katarina Kovačević se, ipak, odlučila da na more u Grčku krene u sopstvenom aranžmanu.
- Mi smo još u januaru uplatili letovanje, i odlučili smo, po smirivanju situacije sa koronavirusom da odemo u Grčku na more. Apartman u Nei Poriju je normalno radio, i mi smo se u zakazanom terminu pojavili na željenoj destinaciji. Deset dana smo proveli na letovanju, bez ijednog problema. Nema gužve i to je dodatni kvalitet letovanja koje smo proveli. Radnje i restorani su normalno radili. Plaže su čiste i uređene. Najteže nam je pao kraj letovanja – priča Katarina.
Ona kaže da će, ako bude bilo moguće, ponovo otići u Grčku na more u avgustu u sopstvenoj režiji.
Za razliku od nje, većina naših sugrađana odustala je od letovanja.
- Ove godine neću ići nigde na letovanje. Razlog je zatvaranje granica. Ranije sam išao na Siciliju, Sardiniju, Krf i naravno Budvu. Ako budem išao biće to Srbija, bar za sada, dok se ne smiri situacija sa koronom. Ovde se osećam bezbednije i sigurnije. U planu imam putovanje u Banju Vrujci - kaže Stefan Đurić.
Snežana Danilović, takođe razmišlja o letovanju u Srbiji.
-Svake godine sam letovala u Crnoj Gori. Nažalost ove godine mi je propalo letovanje. Svoj godišnji odmor provešću kod kuće. Razgovarala sam sa poznanicima, mnogi su odlučili da svoj odmor iskoriste u Banji Koviljači, u Vrnjačkoj Banji ili odmaralištu na Srebrnom jezeru. Građani pretežno odustaju od putovanja izvan naše zemlje. Niko ne želi da ode u drugu zemlju i da se tamo zarazi koronom- rekla je Snežana Danilović.

Ove godine bez luksuza
Građani Srbije ovoga puta neće moći sebe da obraduju ni luksuznim odmorima. Kad je reč o dalekim destinacijama tipa Maldivi, Bali, Sejšeli, putovanje je nemoguće iz Srbije zbog nepostojanja avionskih konekcija. Ove destinacije će ostati nedostupne barem do kraja godine.


M. G. – N. K

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa