16. jul 2020.16. jul 2020.

Elektronske prijave do subote

Elektronsko podnošenje prijava sa podacima od značaja za utvrđivanje naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine (EKO taksa) u Srbiji za 2020. godinu, biće moguće elektronskim putem, od petka, 18. jula, na portalu LPA (lpa.gov.rs), objavila je danas Kancelarija za informacijone tehnologije i elektronsku upravu.
Obveznicima naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine – preduzetnicima i pravnim licima koji obavljaju određene aktivnosti koje utiču na životnu sredinu, da 31. jula ističe rok za podnošenje prijave na Obrascu 1 za 2020. godinu, podseća se u saopštenju.
Kako je precizirano, pri unosu podataka u prijavu, odnosno Obrazac 1, potrebno je navesti period i godinu na koje se prijava odnosi (pošto podatak o periodu nije sastavni deo obrasca), uneti tačan iznos godišnjeg prihoda iz prethodne godine (ne u hiljadama dinara), a u polje „jedinice lokalne samouprave na čijoj teritoriji obavlja pretežnu delatnost“ treba uneti ukupan broj jedinica lokalnih samouprave, odnosno gradskih opština u kojima obveznik naknade obavlja pretežnu delatnost.
Prijave za prethodnu godinu, za period od 7. do 31. decembra, ne mogu se podnositi elektronski.
Beta

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa