16. jul 2020.16. jul 2020.
FANTASTIČAN USPEH
šabački planinari

FANTASTIČAN USPEH

Jedan od najboljih rezultata PSD „C E R“ na održanom planinskom maratonu. Zlatna šabačka petorka, koju su sačinjavali: DARKO SLOBODA – vođa grupe, zatim tri hrabre i moćne dame GORDANA KARIĆ, IVANA KOSTADINOVIĆ I LjUBICA NIKOLIĆ, i ZORAN VARJAČIĆ.
Jedan od najboljih rezultata u svojoj sedamdesetgodišnjoj istoriji ostvarili su šabački planinari, članovi PSD „C E R“ četvrtog jula ove godine na održanom planinskom maratonu „TARA – ULTRA TRAIL WINISHER 2020“ kojom prilikom su u limitnom vremenu istrčali stazu od 62 kilometra.
Organizator ovog planinskog ultra maratona je međunarodna organizacija „RUN TRACE“, a pokrovitelj manifestacije Opština Bajina Bašta, kako saznajemo od g. Nikole Živanovića, direktora ovog maratona, na kome je uzelo učešće 351 takmičar, uz napomenu da je na brojnost učesnika velikog uticaja imala pandemija korona virusa.
Za ovu manifestaciju markirane su četiri staze, koje vode kroz najlepše predele planine Tare.
Najduža staza maratona iznosila je 62 kilometra, za koju se opredelila zlatna šabačka petorka, koju su sačinjavali: Darko Sloboda – vođa grupe, zatim tri hrabre i moćne dame Gordana Karić, Ivana Kostadinović, Ljubica Nikolić, i Zoran Varjačić.
Pomenuta petorka istrčala je ovaj maraton za 15 časova i 45 minuta, crpeći i poslednji atom snage, kako bi u limitnom vremenu od 16 sati, uspešno završili trku i potom našli se na pobedničkom postolju.
Ovom prilikom važno je napomenuti da su se na ovom Maratonu takmičili profesionalni atletičari, za razliku od šabačkih planinara, koji su samo planinari-rekreativci, pa time njihov uspeh ima još veći značaj!
Start za Veliki maraton bio je pored Spajića jezera, na dan 4. jula u 7 časova, a finiš trke je bio na MITROVCU, u srcu Tare.
Za najdužu stazu Maratona opredelilo se 68 učesnika, od tog broja 19 učesnika je odustalo od trke, na kojoj je uzelo učešće 11 hrabrih dama, među kojima su bile tri šapčanke.
Najuspešniji takmičar na ovoj trci bio je atletičar iz Makedonije, koji je ovu stazu istrčao u vremenu od šest i po časova!
Kako saznajemo od šabačkih učesnika, organizacija Maratona bila je za pohvalu.
Uspeh šabačkih maratonaca biće sačuvan u arhivu Društva, a oni će biti ponosni na dobijene medalje, koje zlata vrede.
Za očekivati je da će taj uspeh prepoznati predstavnici grada Šapca, sa predstavnicima Sportskog saveza grada Šapca, te da će organizovati prijem za šabačke maratonce i odati im priznanje.
M. BoTić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa