16. jul 2020.16. jul 2020.
Promenjeno i privremeno
KAJAK: DOMAĆA I MEĐUNARODNA TAKMIČENjA

Promenjeno i privremeno

Novi izmenjen kalendar. Prvo još uvek postojano takmičenje od 31. jula. Otkazano Evropsko do 23 godine u Moskvi. Svetski kup prvo veliko takmičenje koje je još u kalendaru
Sportski kalendari nikada nisu imali ovakav broj izmena kao tokom 2020. godine, ali nažalost virus je prejak trenutno i ruši nemilice sve planove. U normalnim okolnostima, trebala je tekuća godina da bude kajakaški bogata, pre svega sa Olimpijskim igrama, ali i Svetski i Evropskim prvenstvom, Svetskim kupovima. Umesto uzbuđenja, usledila je tišina. Reprezentativci su bili u trenažnom procesu u Bačkoj Palanci, uz poštovanje svih mera predostrožnosti i čekaju dalji razvoj situacije.
U nepovrat su otišli april, maj, jun i već deo jula, a sada je nada u avgust i septembar da se spase šta se spasiti može od sezone. Kajakaški savez Srbije je doneo novi kalendar aktivnosti. Prvo takmičenje koje nije otkazano, bar ne još uvek, jeste Kup Srbije i Prvenstvo države na 5 km, nadmetanje koje inače otvara sezonu. Domaćin je Bačka Palanka od 31. jula do 2. avgusta. Pomenuto takmičenje i naredno početkom avgusta biće izborno za pojedinačne i grupne reprezentativne posade svih kategorija. Dva kola Mini kajak i pionirske lige predviđena su za avgust. Devetog je redovno, a nije određen datum za prvo koje je odloženo za naredni mesec. Dvadeset drugog avgusta je Prvenstvo u mini kajaku, dok će početkom septembra, od 3. do 6. na Adi organizovati Savez Pojedinačno i ekipno Prvenstvo Srbije za sve kategorije.
Nedavno je otkazan Evropski šampionat za juniore i mlađe seniore u Moskvi, te trenutno, od međunarodnih takmičenja, postojani su Svetski kup u Segedinu od 23. do 27. septembra, a uvod za svetski kup biće najveće takmičenje za mlađe kategorije, „Olimpijske nade“ od 18. do 20. septembra.
Olimpijske kvalifikacije na nivou Evrope su zakazane od 12. do 16. maja 2021. u Segedinu, a svetske, koje su i poslednja šansa, od 20. do 23. maja u Rusiji.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa