16. jul 2020.16. jul 2020.
Visoke ambicije uprkos svemu
RUKOMET: RK METALOPLASTIKA

Visoke ambicije uprkos svemu

Poznati datumi početka liga. Pripreme od 27. jula. U septembru i poslednji učesnik. Završni turnir Kupa uvod u novu sezonu
Rukometaši METALOPLASTIKE će se okupiti 27. jula na početku priprema za narednu sezonu. Naravno, u nestabilnoj zdravstvenoj situaciji, ne može se govoriti o bilo čemu drugom osim o planu, ali u redovima „plavih“ veruju da će ipak sve biti bolje po pitanju Korona virusa i da će pripreme moći nesmetano da se sprovedu i sezona da počne prema planu.
Posle konačne odluke po pitanju izgleda Super A lige i definitivne podele u dve grupe po osam ekipa, utvrđeni su i datumi početka takmičenja. Super A liga za rukometaše startuje 19. septembra, a uvod u sezonu biće završni turnir Kupa Srbije 12 i 13. septembra u Zrenjaninu. U polufinalu Metaloplastika igra protiv Vojvodine. Prethodna sezona je prekinuta, doneta je odluka o izgledu nove, proširene, te iako ne misle da je dobra za domaći rukomet ovakva liga, „plastičari“ se prilagođavaju i razmišljaju o narednoj sezoni. Početkom septembra će biti odigrani i baraž mečevbi za popunu Super A lige, kada će Metaloplastika dobiti i poslednjeg rivala u svojoj B grupi gde su već: Železničar, Novi Pazar, Rudar, Šamot, Obilić i Crvena Zvezda.
-Statut Rukometnom savezu daje konačnu reč i oni su doneli odluku na svoju ruku, tako je kako je, naše je da se prilagodino tim okolnostima i budemo na nivou svojih visokih ambicija. Tri meseca je trajala priča po pitanju takmičenja, nismo bili za ovakav sistem, ali šta je tu je – rekao je direktor kluba Slaviša Stojinović.
Super liga za rukometašice, gde nastupa i šabački MEDICINAR počinje sedam dana kasnije, 26. septembra, a isti vikend će početi i Super B liga, gde naš kraj reprezentuje MAČVA BOGATIĆ, odnosno Prve lige „Centar“ za žene i muškarce gde su u prethodne dve sezone nastupali drugi timovi Medicinara i Metaloplastike.

Srbija bez mondijala
Muška rukometna reprezentacija Srbije neće nastupati na Svetskom prvenstvu u Egiptu u januaru naredne godine. U aprilu je odlučeno da neće biti kvalifikacionih dvomeča, gde je trebalo odmeriti snage sa Slovenijom. Slovenci su odlukom IHF, zbog boljeg rejtinga dobili mesto na Prvenstvu, a iako je RSS aplicirao za dve specijalne pozivnice, one su dodeljene Rusiji i Poljskoj.
Konačan spisak učesnika je: Egipat, Danska, Angola, Alžir, Tunis, Maroko, Zelenortska ostrva, DR Kongo, Katar, Japan, Bahrein, Južna Koreja, Argentina, Brazil, Urugvaj, Hrvatska, Španija, Norveška, Austrija, Belorusija, Češka, Francuska, Nemačka, Mađarska, Island, Portugal, Slovenija, Švedska, Poljska, Rusija.
Ženska reprezentacija će učestvovati na Evropskom prvenstvu u decembru i igrati u grupi sa: Hrvatskom, Mađarskom i Holandijom.

D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa