18. avgust 2011.18. avg 2011.
POČETAK PRVENSTA KVALITETNE LIGE SRBIJE PIONIRI

“SAVACIJUM“ - ANTE PORTAS

Posle dugog vremena šabački fudbal je dobio još jedan klub koji je uspeo da sa jednom od svojih selekcija uđe u najviši rang takmičenja, te da ljubiteljima fudbala u Šapcu na noge dovede najkvalitetnije selekcije “Crvene Zvezde“, “Partizana“ i “Vojvodine“.
U nekoliko neformalnih razgovora sa sekretarom OFK “Savacijuma“ Zoranom Širgićem pokušali smo da sublimišemo ono što je najvažnije za rad OFK“Savacijuma“ i najavimo njihov start u novoj takmičarskoj sezoni.
Posle baraža za ulazak u Pionirsku prvu ligu Srbije morali ste rešiti čitav niz problema?
Da, prvo smo morali rešiti strukturu stručnog štaba svih kategorija. Evidentno je da je trener pionira Kokanović, svojim radom, odnosom prema kolektivu, nespornim autoritetom, i što je najvažnije, ostvarenim rezultatom, zasluživao da mu se pruži šansa da predvodi pionire i u najvišem stepenu takmičenja. Kokanović je, međutim, smatrao da će najbolje rezultate pružiti, ako nastavi da trenira dečake sa kojim je i pobedio u baražu, a koji su sada u kategoriji kadeta. Uprava kluba je prihvatila njegovo mišljenje, te je za trenera angažovala Sašu Petrovića, nekadašnjeg vrhunskog igrača, sada uspešnog trenera, koji je pre nekoliko godina uspeo da se sa kadetima FK “Mačva“ plasira u Prvu ligu Srbije i koji je već trenirao kadete OFK “Savacijuma“. Naravno, bez ikakve sujete, Saša Petrović će imati svu moguću pomoć svih trenera u klubu, a pre svega Kokanovića.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa