Info

(23. jul 2020.)
TENIS: ROĐENDAN PRNjAVORSKE „MLADOSTI“

Prva dama na čelu teniskog turnira u Srbiji

Izabrana nova direktorka turnira. Veliki planovi Martine Pavlović. Razvoj i širenje tenisa u okolini ostaje misija kluba. Jednaka pažnja i edukaciji članova. Novi teniski stadion. Treninzi u skladu sa preporukama Kriznog štaba. Prnjavorci impresionirali Novaka Đokovića
Prva dama na čelu teniskog turnira u Srbiji
Na svoj rođendan, Teniski klub „Mladost“ iz Prnjavora dobio je novog direktora turnira. To je Martina Pavlović, prva dama na čelu jednog teniskog nadmetanja u Srbiji. Već je Martina organizovala humanitarni turnir, a u narednom periodu u planu su četiri školice tenisa za najmlađe, dva značajna turnira iz kalendara Teniskog saveza Srbije, kao i letnji kamp na Zlatiboru, odnosno poseta teniskom centru „Novak“ gde će najbolji svetski teniser ugostiti decu iz Prnjavora.
-Pripremamo jedan veliki projekat širenja tenisa i na okolna mesta, gde će deca imati priliku da se bave sportom tokom cele godine, što je osim zadovoljstva i veliki doprinos zdravlju i razvoju. Naravno, čast, privilegija, ali i odgovornost je priređivati velike turnire, a učinićemo sve da, ukoliko situacija to dozvoli, organizujemo i dvoranska prvenstva za decu – predstavila je Pavlović.
Sveopšti cilj kluba i nove direktorke je da se ova sportska priča, odnosno ideja podigne na viši nivo i da što više mališana pruži šansu „belom sportu“. Dosadašnja iskustva pokazuju da se deca na prvi dodir zaljubljuju u tenis, a onda je svaki trening poseban doživljaj, zadovoljstvo i najbolja aktivnost u slobodno vreme. Baš na rođendan, „Mladost“ je svoje članove obradovala novom opremom, a grupna fotografija tenisera u zeleno – beloj boji iskazala se kao inspirativan potez za druge, te su i preostali klubovi činili slične zajedničke fotografije.
Od osnivanja ovaj sportski kolektiv nije želeo da svu aktivnost svede na treninge i turnire, već je težio da kroz zajedničke aktivnosti, izlete i eskurzije na kulturno-istorijski važna mesta našeg područja, apostrofira edukativni segment, naglašavaju u rukovodstvu. Želja je da deca budu, ne samo dobri sportisti, već i dobri ljudi.
- Klub je na početku ovog meseca posetio veoma značajna istorijska mesta kao što su Tekeriš, Manastir Tronoša i Tršić. U Tekerišu su deca imala priliku da obiđu spomen kompleks, gde su imala predavanje o istorijatu Cerske bitke. Kasnije su posetili Manastir Tronošu, gde su takođe obišli manastir i izvor Devet Jugovića. Posle Tronoše, poslednja stanica bila je Tršić, mesto rođenja Vuka Karadžića, gde su deca imala razne igrice i aktivnosti na otvorenom, poput kviza znanja – rekao je Dejan Vasić, predsednik „Mladosti“.
Baš u ovim izletima, muzika je donela dodatnu popularnost prnjavorskom klubu, a sve je počelo sa idejom da se velikom Novaku Đokoviću pruži podrška.
- Prilikom posete Tronoši i izvoru „Devet Jugovića“ deca su otpevala pesmu “Oj Kosovo, Kosovo”, u znak podrške najvećem teniseru sveta. Novak je to odmah podelio na svom instagram profilu, što je izazvalo lavinu pozitivnih komentara i zahvalio se deci na veoma velikoj podršci. Posle podrške Novaka Đokovića u javnosti počeli su da pristižu pozivi iz svih krajeva Srbije gde žele da ugoste mališane iz Prnjavora – dodao je Vasić, naglašavajući da klub teži da napreduje u svakom segmentu.
-Klub je obezbedio deci kompletnu tenisku opremu poznatog svetskog brenda, komplet trenerke za decu i torbe za tenis, i mi smo prvi teniski klub u Srbiji koji je uradio ovako nešto i deci obezbedio opremu. Po prvi put postavljen je teniski teren sa tribinama od 500 sedećih mesta zahvaljujući novoj direktorki turnira koja je svojim angažovanjem obezbedila privremeni stadion u Prnjavoru ujedno i najveći u zapadnoj Srbiji. Svake godine se trudimo da budemo uspešniji nego prethodne, što zahteva mnogo energije, rada i truda.U klubu radi jedan veoma mlad tim ljudi koji je pun entuzijazma i iz dana u dan pravi sve veće projekte i planove za naredni period. – dodao je Vasić.
Deca trenutno treniraju na školskom igralištu u Prnjavoru poštujući sve mere Republike Srbije u borbi protiv korona virusa. Krajem jula ovu Mesnu zajednicu će posetiti dve profesionalne teniserke juniorskog uzrasta koje će se spremati za takmičenja koja predstoje i sprovesti pripreme za nove izazove i internacionalne turnire.

Najnoviji broj

29. oktobar 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa