23. jul 2020.23. jul 2020.
Prva dama na čelu teniskog turnira u Srbiji
TENIS: ROĐENDAN PRNjAVORSKE „MLADOSTI“

Prva dama na čelu teniskog turnira u Srbiji

Izabrana nova direktorka turnira. Veliki planovi Martine Pavlović. Razvoj i širenje tenisa u okolini ostaje misija kluba. Jednaka pažnja i edukaciji članova. Novi teniski stadion. Treninzi u skladu sa preporukama Kriznog štaba. Prnjavorci impresionirali Novaka Đokovića
Na svoj rođendan, Teniski klub „Mladost“ iz Prnjavora dobio je novog direktora turnira. To je Martina Pavlović, prva dama na čelu jednog teniskog nadmetanja u Srbiji. Već je Martina organizovala humanitarni turnir, a u narednom periodu u planu su četiri školice tenisa za najmlađe, dva značajna turnira iz kalendara Teniskog saveza Srbije, kao i letnji kamp na Zlatiboru, odnosno poseta teniskom centru „Novak“ gde će najbolji svetski teniser ugostiti decu iz Prnjavora.
-Pripremamo jedan veliki projekat širenja tenisa i na okolna mesta, gde će deca imati priliku da se bave sportom tokom cele godine, što je osim zadovoljstva i veliki doprinos zdravlju i razvoju. Naravno, čast, privilegija, ali i odgovornost je priređivati velike turnire, a učinićemo sve da, ukoliko situacija to dozvoli, organizujemo i dvoranska prvenstva za decu – predstavila je Pavlović.
Sveopšti cilj kluba i nove direktorke je da se ova sportska priča, odnosno ideja podigne na viši nivo i da što više mališana pruži šansu „belom sportu“. Dosadašnja iskustva pokazuju da se deca na prvi dodir zaljubljuju u tenis, a onda je svaki trening poseban doživljaj, zadovoljstvo i najbolja aktivnost u slobodno vreme. Baš na rođendan, „Mladost“ je svoje članove obradovala novom opremom, a grupna fotografija tenisera u zeleno – beloj boji iskazala se kao inspirativan potez za druge, te su i preostali klubovi činili slične zajedničke fotografije.
Od osnivanja ovaj sportski kolektiv nije želeo da svu aktivnost svede na treninge i turnire, već je težio da kroz zajedničke aktivnosti, izlete i eskurzije na kulturno-istorijski važna mesta našeg područja, apostrofira edukativni segment, naglašavaju u rukovodstvu. Želja je da deca budu, ne samo dobri sportisti, već i dobri ljudi.
- Klub je na početku ovog meseca posetio veoma značajna istorijska mesta kao što su Tekeriš, Manastir Tronoša i Tršić. U Tekerišu su deca imala priliku da obiđu spomen kompleks, gde su imala predavanje o istorijatu Cerske bitke. Kasnije su posetili Manastir Tronošu, gde su takođe obišli manastir i izvor Devet Jugovića. Posle Tronoše, poslednja stanica bila je Tršić, mesto rođenja Vuka Karadžića, gde su deca imala razne igrice i aktivnosti na otvorenom, poput kviza znanja – rekao je Dejan Vasić, predsednik „Mladosti“.
Baš u ovim izletima, muzika je donela dodatnu popularnost prnjavorskom klubu, a sve je počelo sa idejom da se velikom Novaku Đokoviću pruži podrška.
- Prilikom posete Tronoši i izvoru „Devet Jugovića“ deca su otpevala pesmu “Oj Kosovo, Kosovo”, u znak podrške najvećem teniseru sveta. Novak je to odmah podelio na svom instagram profilu, što je izazvalo lavinu pozitivnih komentara i zahvalio se deci na veoma velikoj podršci. Posle podrške Novaka Đokovića u javnosti počeli su da pristižu pozivi iz svih krajeva Srbije gde žele da ugoste mališane iz Prnjavora – dodao je Vasić, naglašavajući da klub teži da napreduje u svakom segmentu.
-Klub je obezbedio deci kompletnu tenisku opremu poznatog svetskog brenda, komplet trenerke za decu i torbe za tenis, i mi smo prvi teniski klub u Srbiji koji je uradio ovako nešto i deci obezbedio opremu. Po prvi put postavljen je teniski teren sa tribinama od 500 sedećih mesta zahvaljujući novoj direktorki turnira koja je svojim angažovanjem obezbedila privremeni stadion u Prnjavoru ujedno i najveći u zapadnoj Srbiji. Svake godine se trudimo da budemo uspešniji nego prethodne, što zahteva mnogo energije, rada i truda.U klubu radi jedan veoma mlad tim ljudi koji je pun entuzijazma i iz dana u dan pravi sve veće projekte i planove za naredni period. – dodao je Vasić.
Deca trenutno treniraju na školskom igralištu u Prnjavoru poštujući sve mere Republike Srbije u borbi protiv korona virusa. Krajem jula ovu Mesnu zajednicu će posetiti dve profesionalne teniserke juniorskog uzrasta koje će se spremati za takmičenja koja predstoje i sprovesti pripreme za nove izazove i internacionalne turnire.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa