18. avgust 2011.18. avg 2011.
ATLETSKA TRKA ŠABAC-MIŠAR

U ČAST MIŠARSKIM JUNACIMA

U okviru proslave 205. godina od Mišarskog boja prošlog petka u organizaciji Atletskog kluba „Cer“ i Zadužbinskog društva „Prvi srpski ustanak“ Mišar održana je atletska trka pod nazivom „Boj na Mišaru“. Generalni pokrovitelj gradska Uprava grada Šapca. U ime Atletskog saveza Srbije prisustvovao Borisav Pisić. Pobednik šeste po redu trke Dušan Makević iz šabačkog „AŠK-a“ sa vremenom od 20 minuta i 33 sekunde
Na temperaturi preko trideset stepeni ispred Šabačkog pozorišta prošlog petka startovalo je šest juniora, dvadeset osam seniora i četrdeset pet izviđača. Iako je trka bila muška kroz cilj su prošle i dve devojke.
Stazu od 6. 600 metara prvi je savladao Dušan Makević, član AŠK-a sa vremenom 20 minuta i 33 sekunde. Samo tri sekunde kasnije kroz cilj, kod spomenika Karađorđu i mišarskim junacima, prošao je i drugoplasirani Kristijan Stošić, a dve sekunde posle njega i trećeplasirani Saša Stolić. Za njima su stigli i ostali seniori Anđelko Rističević, Sreten Ninković, Dejan Bogićević, prošlogodišnji pobednik, Nemanja Stojanović, Danijel Vukajlović, braća Miloš i Marko Milovanović.
- Uvek je lepo kada se pobedi. Naravno, još je lepše kada se to uradi u svom gradu. Meni je trka od početka bila malo brža. Nisam povukao odmah. Krenuo sam malo umerenije, ali sam posle sve nadoknadio. Iskoristio sam zadnje kilometre da pobedim. Čestitam svim takmičarima na borbi ““ rekao je Dušan Makević, pobednik trke.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa