30. jul 2020.30. jul 2020.
POSLEDNjI DAN JULA
Krajnji rok za podnošenje zahteva za podsticaje
u stočarstvu za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi

POSLEDNjI DAN JULA

Podsećanje za sve poljoprivredne proizvođače koji se bave tovom junadi, svinja, jagnjadi i jaradi, da je krajnji rok za podnošenje Zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje - 31.jul 2020. godine, za grla predata klanici ili izvezena u periodu od 01.jula 2019. do 30.juna 2020. godine.
Pravo na podsticaje u stočarstvu za tov imaju: fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnik i pravno lice, na osnovu Zahteva za podsticaje, koji podnose Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Upravi za agrarna plaćanja, Bulevar kralja Aleksandra 84, 11050 Beograd.
Uz zahtev za podsticaje, za grla predata klanici, podnosi se prijemnica za otkupljena grla sa specifikacijom grla za koje se podnosi zahtev overena od strane klanice i nadležnog veterinarskog inspektora.
Zahtev za podsticaje podnosi se posebno za svaku vrstu tovnih grla, s tim da se za istu vrstu tovnih grla podnosi najviše do tri zahteva u navedenom periodu, a za isto grlo zahtev za podsticaje može da se podnese jednom za jednu kalendarsku godinu, po završetku tova.
Lice koje podnosi zahtev ostvaruje pravo na podsticaje
- za tov junadi za najmanje tri grla po podnetom zahtevu (grla moraju biti u vlasništvu podnosioca zahteva ili člana njegovog gazdinstva minimum 120 dana), iznos podsticaja je 15.000 din/grlu,
-za tov svinja za minimum 10 grla po zahtevu (prosečne telesne mase po prijemnici preko 90 kg) a najviše za 5.000 grla tovnih svinja u toku jedne kalendarske godine, iznos podsticaja je 1.000 din/grlu,
-za tov jagnjadi za minimum 10 grla po podnetom zahtevu (prosečne telesne mase po prijemnici ispod 50 kg), iznos podsticaja je 2.000 din/grlu,
-za tov jaradi za minimum 5 grla po zahtevu (prosečne telesne mase po prijemnici ispod 30 kg) – iznos podsticaja je 2.000 din/grlu.
Ispunjenost propisanih uslova za ostvarivanje prava na podsticaje utvrđuje se na osnovu podataka na dan podnošenja zahteva.
Savetodavac Mirjana Milošević

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa