30. jul 2020.30. jul 2020.
SUDBINA U AVGUSTU
VATERPOLO: FORMA SEZONE NEPOZNATA

SUDBINA U AVGUSTU

Sve moguće i sve neizvesno. Odluka narednog meseca. Hrvati završili svoj šampionat na otvorenom. Mađari započeli novu sezonu
Kako će izgledati naredna vateprolo sezona? Ovo je pitanje na koje ni najveća novčana nagrada ne bi dala tačan odgovor, čak ni naznaku. Tokom avgusta bi trebalo da bude definitivno poznato sve, a to je format Regionalne lige naredne sezone i način borbe na domaćoj sceni. Finalni turnir u Dubrovniku je prvobitno predstavljao mesto gde će biti donete sve bitne odluke, ali je poznati problem sve doložio i sve što je dogovoreno je novi, verovatno video susret, tokom avgusta.
Malo šta je jasno po pitanju širenja virusa Kovid-19 u ovom trentuku, a još manje može da se prognozira zdravstvena jesen, te se sada o izgledu Lige može znati samo na bazi spekulacija. Moguće je i da ponovo bude celosezonsko takmičenje ili da se vrate domaći šampionati u punom obimu, a da potom najuspešniji organizuju neki vid finalnog turnira za šampiona regiona.
U međuvremenu je Hrvatska, na otvorenim bazenima, okončala domaću ligu. Jug je postao šampion pobedom u finalnoj seriji protiv Mladosti 3:0, revanširajući se Zagrepčanima za poraz u finalu Regionalne lige. Mađari su započeli novu sezonu kroz kup takmičenje. Crna Gora je, poput Srbije prekinula šampinat odlukom donesenom početkom juna i nije proglašen prvak.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa