18. avgust 2011.18. avg 2011.
RAUCH ““ KOCELjEVA

SVETSKI BREND U POSAVOTAMNAVI

Austrijski Rauch je nekadašnju fabriku Voćar kupio 2006. godine. U prilog uspešnosti privatizacije govori podatak da je do sada u fabriku investirao preko 15 miliona evra i zaposlio 130 radnika
„Rauch“ je porodična firma osnovana još početkom prošlog veka i koja do rezultata dolazi strpljivo i postepeno, korak po korak. Sam početak vezuje se za komisionu prodaju soka od jabuke. Od malog porodičnog biznisa stvorena je internacionalna kompanija koja predstavlja lidera u svojoj branši. Prvi proboj ove austrijske kompanije na srpsko tržište bila je kupovina fabrike za proizvodnju sokova „Voćar“ iz Koceljeve.
- Nakon delovanja svih unutrašnjih i spoljašnjih faktora koji su firmu „Voćar“ doveli do stečaja, Rauch Serbia čiji je stoprocentni vlasnik Rauch Austria, je preuzeo odgovornost da nakon kupovine firme u stečaju dostigne nivo poslovanja koji postoji u razvijenim zemljama Evrope i sveta uopšte, istakao je direktor ogranka kompanije Rauh u Srbiji Perica Aleksić.
Koceljeva se nalazi u kraju u kojem je voće dobrog kvaliteta, te ova fabrika nije slučajno u ovom voćarskom kraju. „Rauh“ se bavi proizvodnjom sokova, preradom svežeg voća i proizvodnjom koncentrata. U Koceljevi osim novog pogona za dvolitarska pakovanja, ima i pogon za punjenje PET boca, dva pogona za punjenje tetra pak ambalaže, kao i hladnjača za zamrzavanje voća. Kao firma koja pruža usluge vrši punjenje za druge proizvođače pića sa odgovarajućom visokotehnološkom opremom za limenke, plastičnu i staklenu ambalažu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa