6. avgust 2020.6. avg 2020.
Izmenjen sistem
VATERPOLO: SEZONA 2020/21.

Izmenjen sistem

Domaće prvenstvo tokom cele sezone, turnir završnica Regionalne lige. Kup u uobičajeno vreme. Domaća liga jača nego ranije. Pet favorita
Posle mnogo godina, domaći šampionat će okupiti sve domaće ekipe i traje čitave sezone, dok će Regionalno takmičenje u sezoni 2020/21. biti u drugačijem formatu i dobiće šampiona kroz finalni turnir najboljih ekipa iz regiona narednog proleća. Zdravstvena situacija je nedefinisana, te će domaći šampionati imati prioritet.
ŠABAC brani titulu, igraće Prvu A ligu, jaku i zanimljivu kao 2013. i 2014. Šapčani stvaraju tim za najviše domete koji su cilj i u novom formatu. Uz njih isto planiraju: Radnički Kragujevac, Crvena Zvezda, Novi Beograd i Partizan koji u školi potencijal najvišeg ranga. Uz pomenute u ligi učestvuju još jedan mladi tim, novosadska Vojvodina, solidni Nais (Niš), Zemun, Banjica i Stari Grad.
Biće ovo sezona kada će nikada veći broj pozunatih trenerskih imena biti na klupama domaćih klubova. Boriće se stručnošću: Emil Nikolić (Šabac), Vlada Vujasinović (Novi Beograd), Uroš Stevanović (Radnički Kragujevac).
Od 26. septembra do 21. aprila biće odigrano 18 kola po dvostrukom bod sistemu. Osam prvoplasiranih će se plasirati u plej of. Četvrtfinale u kojoj su planirane dve utakmice traje od 28. aprila do 5. maja. Sistem predviđa da se u polufinalu i finalu igraju serije do dve pobede. Potencijlna treća utakmica finala plej ofa biće 2. juna, a izvesna druga 29. maja.

Novi duo u Šapcu
Konkurenciju u ekipi Emila Nikolića pojačala su dva reprezentativca Crne Gore. Po odlasku Nikole Radulovića, ostalo je upražnjeno mesto konkurencije Petru Velkiću na centarskoj poziciji, a sada je „rupa“ popunjena najboljim igračem i strelcem Budve u prethodnoj sezoni SAVOM ĆETKOVIĆEM, mladim igračem koji je vodio Budvane do opstanka, istakavši se baš u mečevima protiv naše ekipe. Uz njega, iz Herceg Novog, da pojača borbu na poziciji krila, stigao je PETAR GARDAŠEVIĆ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa