13. avgust 2020.13. avg 2020.
Zelenović: Vaša sramota je večna!
DR ALEKSANDAR PAJIĆ (SNS) OPTUŽIO GRADONAČELNIKA ŠAPCA
DA JE ZAKASNIO SA UVOĐENjEM VANREDNE SITUACIJE

Zelenović: Vaša sramota je večna!

Kriv je zato što nije slušao struku na vreme, što je deset dana zakasnio sa uvođenjem vanredne situacije, rekao je Pajić. Vučić i lokalni naprednjaci su govorili da smo izmislili vanrednu situaciju kako bismo ostali na vlasti, a na sednici Skupštine grada Šapca, oni su glasali protiv uvođenja mera, odgovorio Zelenović
Kandidat za gradonačelnika Šapca ispred Srpske napredne stranke dr Aleksandar Pajić optužio je gradonačelnika Šapca Nebojšu Zelenovića za širenje epidemije koronavirusa, kao i za preminule u našem gradu od Kovida 19 na konferenciji za štampu na koju, po već uhodanom principu, prisustvuju samo novinari bliske SNS.
On je optužio Zelenovića da iznosi neistinite podatke o epidemije i da celu situaciju koristi za sopstvenu promociju.
- Ono što je evidentno, Nebojša Zelenović je kriv za zaražavanje ogromnog broja Šapčana i za veliki broj Šapčana koji su, na žalost, izgubili svoj život boreći se protiv Kovida 19. Kriv je zato što nije slušao struku na vreme, što je deset dana zakasnio sa uvođenjem vanredne situacije, tj. nije zabranio javna okupljanja kako na otvorenom tako i u zatvorenom - bukvalno je od reči do reči izrekao kandidat SNS za gradonačelnika Pajić.
Reagujući na optužbe šabačkih naprednjaka kako je epidemiju koronavirusa upotrebljavao za političku promociju, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, je istakao da svi u Srbiji dobro pamte izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i članova šabačkog SNS, koji su, uprkos alarmantnim brojkama ovom gradu, izjavljivali da lokalna vlast izmišlja postojanje pandemije.
- Kada me je Pajić napao, tog dana smo je bila samo jedna osoba pozitivna na koronavirus, što potvrđuje da smo dobro sprovodili mere zaštite. S druge strane, Vučić i lokalni naprednjaci su govorili da smo izmislili vanrednu situaciju kako bismo ostali na vlasti. Na sednici Skupštine grada Šapca, oni su glasali protiv uvođenja mera, što govori da su oni bili protiv bilo kakve borbe sa koronavirusom. Kad glasate na ovakav način, to znači da vam zaštita građana uopšte nije važna - odgovorio je Zelenović.
On je kao posebno strašne i opasne izjave naveo one koje je tim povodom dao predsednik Srbije.
- Nije dobro po javno zdravlje građana Šapca govoriti takve stvari. Njegova sramota, i sramota lokalnih naprednjaka ostaje zauvek zapamćena. Oni na najgori mogući način otvaraju različite dnevno političke teme i sve su usmerene protiv mene. Zaboravljaju naprednjaci da je Šabac maltene prvi u Srbiji krenuo sa merama zaštite i da smo od početka skretali pažnju građanima da moraju voditi računa o sopstvenom zdravlju - poručio je Zelenović.
Zelenović je podsetio da ga predstavnici SNS nekoliko meseci unazad lažno optužuju po različitim povodima, te da pored borbe protiv koronavirusa, mora da vodi bitku i protiv njihovih laži.
- U toj kampanji laži Aleksandar Pajić pokušava da kaže kako sam ja zarazio Šabac. Mi smo već nekoliko puta demantovali njihove navode o tome kako nismo postupali po nalozima Zavoda za javno zdravlje u našem gradu. Što se tiče toga ko je izvor zaraze, mislim da je više neodgovornih ljudi bilo na proslavi pobede SNS, gde su se grlili, ljubili i igrali kolo, nego što ih je bilo svuda po Srbiji - istakao je gradonačelnik Šapca.
Naprednjaci su optužili o i jedinog srpskog epidemiologa koji ima međunarodno priznati indeks znanja H-25 profesora dr Zorana Radovanovića da je čovek Dragana Đilasa i da ne poseduje licencu.
- Nisam Đilasov čovek i takve napade ne vredi komentarisati, jer je u pitanju ista matrica koju vladajuća stranka upotrebljava da se razračuna sa neistomišljenicima. Ne odstupam od ranije izrečenog stava da je bilo prikrivanja stvarnog broja preminulih od korone. Radi se o najobičnijoj trgovini mrtvima. Ja kao savetnik ne donosim nikakve odluke. Gradonačelnik Šapca može za različite oblasti da se konsultuje sa različitim ljudima. Uostalom ako tako gledamo, da li premijerka Ana Brnabić, koja rukovodi delom Kriznog štaba zaduženog za borbu protiv epidemije, ima licencu - rekao je za Glas Podrinja Radovanović.
On je dodao da želi da veruje da njegove kolege koje su deo Kriznog štaba dele isti sistem vrednosti sa njim i da ih je stid toga što su stavljeni u isti koš sa ljudima koji govore ovakve stvari, misleći na navode SNS-a.
- I dalje smatram da se radi o najvećoj podvali u istoriji srpske medicine dugoj 800 godina - rekao je Radovanić.

Ispoštovali sve mere, bez zaraženih
Dr Aleksandar Pajić je za najveći okidač zaraze optužio sednicu Glavnog odbora Demokratske stranke koja je održana 28. juna u Šapcu.
Predsednik Izvršnog odbora DS Dušan Kostadinović demantovao je za Glas Podrinja ovu optužbu.
- Sednica je organizovana uz pridržavanje svih propisanih mera, plus smo i mi dodali neke mere koje nismo bili dužni da uradimo. U tom trenutku je na snazi bila zabrana od održavanju skupova sa više od 500 građana u zatvorenom prostoru, a na sednici je bilo 196 ljudi. Svima je na ulazu u salu merena temperatura, svima su naši domaćini dezinfikovali ruke i delili rukavice, i na kraju, svaka druga stolica je bila slobodna. Ono što je najvažnije, nijedan član GO DS nije bio zaražen koronavirusom ni pre ni posle ove sednice - naglasio je Kostadinović.
N. K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa