13. avgust 2020.13. avg 2020.
Cena 6.000 dinara
KOMERCIJALNO TESTIRANjE PCR TESTOVA RADI SE U
ZAVODU ZA JAVNO ZDRAVLjE

Cena 6.000 dinara

Bez obzira na činjenicu da nas je epidemija koronavirusa u velikoj meri zarobila u sopstvenim domovima, mnogi od naših sunarodnika i sugrađana ne samo da razmišljaju, već i pronađu način da sebi i svojoj porodici i u ovakim vremenima obezbede letovanje ne nekim od mora koje unazad svi preferiramo.
Grčka i Crna Gora, dve najpopularnije destinacije su i dalje zatvorene za naše državljane. U Tursku, Albaniju i Bosnu i Hercegovinu možemo da idemo bez ikakvih ograničenja, dok u Hrvatsku i pojedine zemlje Evropske unije moguće je ući uz negativan PCR nalaz koji ne može biti stariji od 48 sati.
U Srbiji se obavlja, takozvano, komenrcijalno testiranje. Radi se o famoznim PCR testovima koje je moguće uraditi u svrhu putovanja, privatnog ili poslovnog, u inostranstvo. Svako ko želi da, na primer, ode u Hrvatsku na letovanje, potrebno je da se prijavi i zakaže PCR testiranje u Zavodu za javno zdravlje.
- Kod nas u Zavodu se obavlja komercijalno PCR testiranje i mi imamo na dnevnom nivou oko 20 testiranja. Potrebno je prethodno da se zakaže testiranje i ono se obavi u roku od pet do sedam dana - izjavila je za Glas Podrinja dr Dragana Radojičić, epidemiolog iz ZZJZ Šabac.
U Beogradu je, u ponedeljak 10. avgusta, prvi slobodan termin za komercijalno trestiranje bio tek 27. avgust. U Šapcu to ide malo brže, verovatno što ima manje zahteva.
- Ova testiranja obavljamo u Zavodu, a oni se šalju u Torlak, pošto kod nas u Vetereninarskom institutu nema kapaciteta zbog potreba testiranja za ceo Mačvanski okrug - dodala je Radojičić.
Cena komercijalnog PCR testiranja je 6.000 dinara.
N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa