13. avgust 2020.13. avg 2020.
U PRIPREMI PCR DIJAGNOSTIKA
DR VUJKOVIĆ: U BORBI PROTIV KOVIDA
NAJVAŽNIJI SU LjUDSKI RESURSI

U PRIPREMI PCR DIJAGNOSTIKA

Ministarstvo zdravlja odobrilo nam je prijem sedam zaposlenih na neodređeno radno vreme. Takođe, važna nam je podrška Ministarstva za evropske integracije i delegacije Evropske unije u Srbiji od kojih smo dobili odobrenje za prijem devet zdravstvenih radnika
U Zavodu za javno zdravlje Šabac prekjuče je održana konferencija za novinare na kojoj su govorili v.d. direktora dr Branko Vujković i načelnica Centra za prevenciju i kontrolu bolesti, epidemiolog dr Dragana Radojičić. Tema je bila aktuelna epidemiološka situaciji na teritoriji Mačvanskog okruga i novine u radu ove zdravstvene ustanove.
- Do sada je urađeno preko 15.000 testova u Mačvanskom okrugu, od kojih je ZZJZ Šabac uradio više od 3.000. Kada je reč o novoobolelima, prosečna starost u prvom piku je bila 49, a u ovom, drugom talasu prosek je 49 godina. Što se tiče kontakata koji su u kućnoj izolacije, taj broj se smanjuje. Trenutno ih je oko 1.000, Ipak, epidemiološka situacija na teritoriji Mačvanskog okruga i dalje nestabilna, rekla je dr Radojičić naglašavajući važnost preventivnih mera.
U cilju podrške radu ZZJZ Šabac i podizanja nivoa usluga ove zdravstvene ustanove, dr Vujković najavio je novine u narednim mesecima.
Ministarstvo zdravlja odobrilo nam je prijem sedam zaposlenih na neodređeno radno vreme. Takođe, važna nam je podrška Ministarstva za evropske integracije i delegacije Evropske unije u Srbiji od kojih smo dobili odobrenje za prijem devet zdravstvenih radnika.
Naredne godine, ZZJZ obeležava sto godina postojanja. Sa tim u vezi, ova zdravstvena ustanova aplicirala je sredstva za rekonstrukciju i adaptaciju objekta. U naredna dva meseca, koliko je predviđeno za radove, jedan deo zgrade biće opredeljen za PCR dijagnostiku.
- Prošle nedelje u poseti nam je bila delegacija Vlade RS i stručnjaka koji se bave PCR dijagnostikom, kao i procenom kapaciteta zdravstvenih ustanova. ZZJZ je ustanova koja je odabrana da se bavi ovom sofisticiranom dijagnostičkom metodom. Naravno, od izuzetne važnosti su ljudski resursi. Očekujem da ćemo uskoro dobiti obučenog molekularnog biologa kao nosioca posla. Imaćemo četiri zaposlena koja će raditi na PCR dijagnostici. istakao je dr Vujković.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa