13. avgust 2020.13. avg 2020.
Drži vodu dok majstori odu
PROPADA TEK URAĐENI REGIONALNI PUT PRNjAVOR –BADOVINCI

Drži vodu dok majstori odu

Meštane radovi nisu ništa koštali. Sve je urađeno sredstvima iz republičkog budžeta. Sada saobraćajnicu pored više velikih „zakrpa“ „krasi“ i niz manjih i većih rupa
Meštane Prnjavora, neposredno pred izbore, obradovao je nov asfalt na prilično prometnom regionalnom putu koji ovo mesto spaja sa Badovincima. Urađen je kilometar asfalta i to tako što je stari, koji nije bio u sjajnom stanju, potpuno skinut, a onda je stavljen novi sloj. Meštane radovi nisu ništa koštali. Sve je urađeno sredstvima iz republičkog budžeta.
Sreća, nažalost, nije dugo trajala. Meštani kažu da su se prve rupe pojavile gotovo odmah, pa je i krpljenje usledilo nakon samo desetak dana. Kako ovim putem ka Bosni prolazi dosta teretnih kamiona, tako su se skoro svakog dana pojavljivala nova oštećenja. Sada saobraćajnicu pored više velikih „zakrpa“ „krasi“ i niz manjih i većih rupa.
-Svima nam je bilo drago što je put urađen. Od njega imaju korist svi meštani Prnjavora. Ovuda prolazi dosta kamiona pod velikim teretima i put to nije izdržao. Nisam kompetentan da procenjujem da li je loš kvalitet radova ili je presudna brzina kojoj je sve urađeno, uglavnom, oštećenja su evidentna. Priča se da su oni koji su radili put obećali da će raditi ponovo i da će stručnjaci izaći da procene gde je načinjena greška. Mi sada možemo samo da čekamo da vidimo šta će biti, kaže predsednik Saveta Mesne zajednice Prnjavor Živorad Vasić.
Naš sagovornik ističe da ova priča nema veze sa politikom. Kaže da su im putevi urađeni republičkim sredstvima od velikog značaja i da je Prnjavor time na dobitku.
-Ne tražimo krivca, nego rešenje. Nije nam bitno ko je finansirao radove. Radi se o novcu građana ove države i svi imaju pravo na put. Meštani imaju mnogo pitanja, a mi u Savetu Mesne zajednice nemamo odgovore jer nismo nadležni i ovo se nije desilo našom greškom, kaže Vasić.
Pored ovog puta, koji je u republičkoj nadležnosti i koji izlazi na brzu saobraćajnicu koja tek treba da se gradi, sredstvima iz republičkog budžeta urađena su još dva puta u Prnjavoru. Sa druge strane, od povraćaja poreza na imovinu, za godinu i po dana u selu je urađeno devet ulica, uređen je centar i urađen trotoar. Putevi koji su urađeni na ovaj način, dobili su novi sloj asfalta preko starog i svi su u dobrom stanju i dalje. Ova varijanta je bila jeftinija, ali se pokazala i boljom.
Do zaključenja ovog broja “Glasa Podrinja” mašine su stigle u Prnjavor i počeli su radovi na kompletnoj rekonstrukciji puta.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa