13. avgust 2020.13. avg 2020.
Životna ušteđevina otišla u trenu
NESVAKIDAŠNjA PREVARA

Životna ušteđevina otišla u trenu

Izraelac je rekao da vodi ženu kod ginekologa, ali da ima samo čekove, a ne i evre koje doktor traži da plati račun. Tada je arhitekti ponudio sat „Roleks“ u zamenu za evre. Dogovorili su se da mu arhitekta da 23.000 evra za sat, ali je kod sebe navodno imao samo 16.000 i nazvao je ženu da mu donese još 7.000 evra. Mene su u međuvremenu pitali da li imam kod kuće evre da im donesem, kako bi ih Izraelac samo pokazao ginekologu da počne da radi
Redakciji „Glasa Podrinja“ obratio se komšija iz ulice Kneza Lazara, šestdesetdevetogodišnji Jovan Marković koji je, kako kaže, prevarom ostao bez svoje životne ušteđevine i sigurnosti za stare dane. Sve je počelo u subotu ujutru, na početku ulice Andre Jovanović.
-Prišla su mi dva nepoznata muškarca stara oko 50 godina. Jedan se predstavio kao Izraelac, a drugi kao arhitekta iz Malmea, u Švedskoj. Pitali su me da li sam odavde i rekli da im treba servis za „Volvo“. Navodno je arhitektina ženo polupala far na „Volvou“ koji je vozio Izraelac, počinje Jovan priču.
Naš sugrađanin kaže da, iako im je rekao da ne zna gde je servis za pomenutu marku automobila, oni nastavljaju da ga upliću u svoju priču.
-Izraelac je rekao da vodi ženu kod ginekologa, ali da ima samo čekove, a ne i evre koje doktor traži da plati račun. Tada je arhitekti ponudio sat „Roleks“ u zamenu za evre. Dogovorili su se da mu arhitekta da 23.000 evra za sat, ali je kod sebe navodno imao samo 16.000 i nazvao je ženu da mu donese još 7.000 evra. Mene su u međuvremenu pitali da li imam kod kuće evre da im donesem, kako bi ih Izraelac samo pokazao ginekologu da počne da radi, priča Jovan.
Kaže da je otišao do stana i poneo svoju kompletnu ušteđevinu, nešto više od 35.000 evra. Tada mu je arhitekta torbicu sa 16.000 evra, koje nije video, i „Roleksom“ stavio oko vrata i otišao kod supruge po ostatak novca.
-Tada mi je prišao Izraelac i rekao da se pomerimo 20-ak metara iza zgrade, što sam i učinio. On je tada iznenada stavio ruku u moju torbicu i iz koverte uzeo najveći deo novca. Rekao je da ide kod doktora da pokaže novac i da se vraća. Sačekao sam desetak minuta, ali pošto se nisu vraćali prijavio sam slučaj policiji, kaže Jovan.
Navodnih 16.000 evra koje su mu ostavili u torbi bile su zapravo složene papirne maramice.
Naš sagovornik sumnja da nije jedina žrtva ovog dvojca. Kaže da se, dok je razgovarao sa njima, osećao gotovo kao hipnotisan, te ni njemu samom nije jasno kako je naseo na prevaru.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa