13. avgust 2020.13. avg 2020.
U Niš borbeno
FUDBAL: SUPER LIGA

U Niš borbeno

Radnički apsolutni favorit. Protiv Zvezde igra bolja od rezultata. Primetan nedostatak svežih igrača. Mladima sve veća prilika. Gostovanje Novog Pazara izuzetno važno
Crvena Zvezda je bila, prošla, očekivano pobedila. Ubedljivije nego što je igrom zaslužila, ali uz primetnu razliku u kvalitetu, zasluženo odnela bodove. Ipak, u prisećanju na ovaj meč, treba pomenuti nešto što ne ide na čast pojedinim iz velikog beogradskog kluba. Kao što smo već pisali, mnogo toga novog se može čuti u utakmicama bez publike, a posebno je zasmetala osionost pojedinih igrača gostiju i odnos omalovažavanja, pre svih arbitara. Najboljem ili bar jednom od dva najbolja golmana lige, Milanu Borjanu, svakako ne priliči da se sudiji obraća sa: „Siso“, velikom fudbaleru i mladom stručnjaku Dejanu Stankoviću da izuzetno povišenim tonom zahteva od sudije crveni karton za kapitena Mačve kod strata gde je žuti sasvim adekvatna kazna, a sigurno da nije pravi put ponašanje pojedinih mladih igrača, tek punoletnih, koji nose dres Zvezde, svakako jako talentovanih, da posle svakog prekršaja nad njima reguju burno, stvarajući situaciju na ivici incidenta, verovatno smatrajući da tako sebe štite. Prekršaj je sastavni deo igre, nedozvoljen, za koji je propisana sankcija, nije on privilegija većih i kvalitetnijih. Ukoliko dalje razlažemo okolnosti, možemo reći da nije igračima i trenerima zabranjeno takvo ponašanje, ali da arbitar treba da igru i odnos zaštiti merama koje su na raspolaganju. Nažalost, to je potpuno izostalo. Na drugoj strani, protiv Bačke, trener Mačve je, za mnogo blaži prigovor kažnjen žutim kartonom. Pretpostavljamo da slično mogu reći izveštači sa utakmica gde nastupa Partizan i verujemo da je to nešto čemu pažnju treba da posvete treneri, zbog sebe i svojih igrača, pre svega.
Onome što se dogodilo u nedelju posvetili smo više redova, jer se nema mnogo toga reći po pitanju narednog duela Šapčana. Iz Šapca u Niš putuje autsajder u odnosu na domaći Radnički. Novi trener Batak predvodi Nišlije u sezoni gde ponovo žele u Evropu. Ponovo je značajno promenjen sastav. Jači su za nekadašnje igrače Mačve Gavrića i Kasalicu, isksusne Markovića, Todorovića, Aksentijevića, sada bez Letića, Đorđevića i Milosavljevića. Očekivano su pobedili Novi Pazar i Metalac, očekivano izgubili od Zvezde, te još nema prave slike njihove snage. Pejović je u najboljoj formi na početku sezone. Nisu Nišlije imale prethodnih sezona problema protiv Mačve na Čairu i svakako da računaju na bodove i za vikend. MAČVA može samo da prijatno iznenadi. Neosporno je mnogo važniji meč protiv Novog Pazara 22/23. avgusta.

MAČVA – C. ZVEZDA 0:3 (0:1)
Stadion Mačve. Bez gledalaca. Sudija: Petar Piper. Pomoćnici: P. Piper i S. Minić. Žuti kartoni: Pejović (Mačva), Petrović (Crvena zvezda). Strelci: Krstović u 24, Nikolić u 65, Vulić u 90. minutu.
MAČVA: Perić, Pejović, Ivić (O. Mijailović), Marković, Dabić, Mijailović, Zukanović (Milinković), Ristivojević, Adamović (Obrovac), Knežević (Dukić), Božić (Trimanović).
CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić, Sanogo (Petrović), Nikolić (Gajić), Ivanić (Vulić), Spiridonović (Ben), Katai (Gavrić), Krstović.

D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa