20. avgust 2020.20. avg 2020.
Lepši početak školske godine
REKONSTRUKCIJA DVORIŠTA OŠ “NIKOLAJ VELIMIROVIĆ”

Lepši početak školske godine

Rekonstrukcija dvorišta Osnovne škole “Nikolaj Velimirović” počela je prošlog ponedeljak. Rok za završetak radova je 30 dana, ali bi plato trebao da bude gotov do polaska dece u školu.
-Zahvalio bih se Gradu koji nam je izašao u susret da realizujemo ovaj projekat i da napokon imamo lepo, funkcionalno i za učenike bezbedno školsko dvorište. Planirano je da sve bude završeno do početka školske godine, ali možda će biti nekog produžetka rokova. Ipak se nadamo da će do 1. septembra plato biti gotov, rekao je direktor OŠ “Nikolaj Velimirović” Nenad Jović.
Radove izvodi “Savremena gradnja” iz Šapca.
-Predviđena je rekonstrukcija kompletnog dvorišnog prostora od 1.600 - 1.700 metara kvadratnih. Postaviće se behaton ploče. Vrednost ugovorenih radova je sa PDV-om oko 6, 6 miliona dinara, ali će biti i nepredviđenih radova, tako da očekujemo da će koštati oko 7 miliona, naveo je nadzorni organ Ivica Kolarić.
Grad finansira radove i za ovaj projekat je opredelio potrebnih 7 miliona dinara. Radove je u petak obišao gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
-OŠ “Nikolaj Velimirović, kao i OŠ “Janko Veselinović”, OŠ “Nata Jeličić” i Ekonomska škola “Stana Milanović” će dobiti nova, uređena i lepa dvorišta i početak školske godine će biti onakav kakav treba. Istovremeno se borimo sa zarazom i trudimo se da se život ne zaustavi. Grad će učiniti sve da, na što je moguće bezbedniji način, svi - i deca i zaposleni u školama počnu školsku godinu prema rasporedu koji su epidemiolozi predložili. Šabac ima 13.682 učenika u osnovnim i srednjim školama i 1.729 zaposlenih. Za sve njih će grad Šabac obezbediti zaštitne maske. Sve škole će biti dezinfikovane pred početak školske godine i obezbedićemo dezinfekciona sredstva za sve škole za sve nastavne dane. Grad je tu da pomogne svima da budu bezbedni, rekao je gradonačelnik Zelenović i izrazio nadu da će uređenje školskih dvorišta doprineti tome da deca više vole da dolaze u školu.
Gradonačelnik je apelovao na roditelje da deci skrenu pažnju koliko je važno održavati fizičku distancu i nositi zaštitne maske.
-Grad je tu da pomogne svima da zajednički, solidarnošću i razumevanjem za svačije potrebe, pobedimo zarazu i učinimo život, u ovim teškim okolnostima, što komfornijim, naveo je Nebojša Zelenović.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa