20. avgust 2020.20. avg 2020.
foto: fk Mačva (FB)

foto: fk Mačva (FB)

FUDBAL: U ŠAPCU NOVI PAZAR

BODOVI OBAVEZA

Rival po meri. Među kandidatima za niži rang, ali iznenadio Partizan. Direktan duel ekipa koje žele opstanak. Oba tima po tri boda do sada
Zbog sveukupne sitiacije MAČVA je od starta proglašena jednim od timova koji će teško izboriti opstanak među najboljima, te tako posmatrano, nema meča gde us obavezni bodovi. Ipak, u klubu su bili optimisti pred poečtak Lige, pružili su solidne igre i uvereni su u konkurentnost aktuelnog sastava većini ekipa. Opstanak nije nedostižan, a za njega mora da se pobedi tim poput Novog Pazara na domaćem terenu.
Jesu Pazarci pobedili Partizan, ali i pored toga su među kandidatima za niži rang. Ako su porazi u Beogradu i Nišu očekivani, onaj na svom stadionu od prosečnog Javora ukazuju da ekipa nije još na superligaškom nivou i to Šapčani moraju iskoristiti. Mnogo igrača su Pazarci angažovali posle odluke FSS da ih uključi među najbolje. Kako su bili tek deseti u Prvoj ligi, morali su značajno pojačati sastav. Najvažniji dolasi su iz sarajevskih rivala: Dacića (Željezničar) i pozajmice Resića i Kurdića (FK Sarajevo). Angažovan je Milosavljević, nekadašnji as Mačve, Aganspahić (Čelik) ,Senegalac Sise (druga liga Francuske), Vukajlović (Budućnost Podgorica), dok dobru formu demonstrira na početku Perić (Budućnost Dobanovci). Najpoznatiji starosedelac je Kecap. Iako je odbrana standardna u četiri kola, napad je uspešniji u četiri kola.
Na drugoj strani Mačva se odlikuje mečevima bez mnogo golova i čvrstom igrom u odbrani, te je ovo sudar i dve koncepcije. Da je iskoristila svoje prilike Mačva bi imala i možda bod, dva više, a opet ne treba zaboraviti promašaje Bačke u prvom kolu.

RADNIČKI (N) – MAČVA 1:0 (1:0)
Niš. Bez gledalaca. Glavni sudija: Jovan Šegrt (Beograd). Pomoćnici: Nađ (Subotica) i Savović (B. Palanka). STRELCI: Kojić u 37. minutu za Radnički (N). ŽUTI KARTONI: Adamović i Mijailović (Mačva).
RADNIČKI (N): Ristić, Aksentijević, Stevanović, Bijelčić, Ćirković, petrović, Pantelić, Stojiljković (Dašić), Mitrović (Subotić), Gavrić, Kojić (Kasalica).
MAČVA: Gordić, Ivić (Knežević), Pešić, Dabić, Marković, Mijailović, Zukanović (Milinković), Ristivojević, Adamović (Trimanović), Božić.

D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa