18. avgust 2011.18. avg 2011.
RAZGOVOR SA PREDSEDNIKOM OPŠTINE KOCELjEVA VEROLjUBOM MATIĆEM

INVESTICIJE, ZAPOŠLjAVANjE, INFRASTRUKTURA

Opština Koceljeva sutra obeležava Dan opštine. Predsednik opštine najavio privredne investicije, nova radna mesta, realizaciju projekata iz oblasti infrastrukture...
Prošle godine proslavu Dana opštine Koceljeva obeležilo je otvaranje sportske sale. Da li će i ove 19. avgust biti prilika da se ozvaniči realizacija nekog projekta?
- Mi ove godine ne planiramo klasično otvaranje. Lično smatram da su to pomalo prevaziđene forme. Nije loše nešto uraditi, završiti i imati mogućnost da se otvori. Sala je jedan objekat koji je zaslužio, bilo to za dan opštine ili ne, svečano otvaranje. Nešto što je vrlo blizu, imamo tri objekta, i možda će neki od njih biti gotov do Dana opštine. To je dogradnja obdaništa, izgradnja Dositejeve ulice pored škola i sale sa javnom rasvetom i završetak potisnog cevovoda i priključenje dva bunara u Svileuvi u vodosistem Batalage, Svileuva, Brdarica, Draginje. Prema tome ima se šta otvarati ali ne mislim da to treba raditi.
Osim projekata koje ste naveli veoma značajna za ovu opštinu je i izgradnja sportskog kampa u Družetiću. Kada se očekuje početak radova?
- To je već poznata priča, priča koja dobija potporu u jednoj sigurnosti i izvesnosti izgradnje jer dosad je to bilo neizvesno zbog toga što je trebalo sa dosta vlasnika zemljišta i šuma napraviti dogovor i otkupiti parcele. Investitori su uspeli to da učine i već se kreće sa aktivnostima ka realizaciji tog projekta. Prva faza je kompletna dokumentacija, idejni projekat i mi imamo prvo idejno rešenje rasporeda za objekte koji će se naći u ovom kompleksu. Tu su teniski tereni, fudbalski, odbojkaški, košarkaški, golf, teren za roler hokej, streličarstvo, bazen, biciklistička i karting staza, kampovi...Prvi pripremni radovi u vezi sa uređenjem terena će krenuti već u ovoj godini a u sledećoj očekujem ozbiljne radove na realizaciji, jer objektivno investitor nije mogao do sada krenuti u pripremu i dobijanje građevinske dozvole zbog neizvesnosti pregovora sa donedavnim vlasnicima zemljišta. Takva vrsta kampa ne postoji u Srbiji i širem regionu, pa i u svetu i mislim da će on mnogo značiti za ovu opštinu.
Ima li nagoveštaja i nekih drugih privrednih investicija u narednom periodu?
- Da, ima. U delu ugostiteljstva ide investicija koja je do sada nedostajala u Koceljevi. To je izgradnja motela-hotela, koji je već u poodmakloj fazi. Investitor je privatno preduzeće. Osim toga ono što za sada mogu reći je da investicije idu ozbiljno i u delu voćarstva. Više volim da to privrednici sami najave i tada mogu govoriti više o tome. Poznato je da je ova opština najviše radila i dalje radi na razvoju privrede i da se, ukoliko se razvija privreda, razvija i sama opština. Tada ima najbolju perspektivu a sigurno je da će najmanje od tri do pet privrednih investicija krenuti u ovoj i početkom sledeće godine i što se tiče postojećih domaćih i stranih investitora i biće to prilika za ozbiljan broj radnika. Važno je istaći da su, od svih najavljenih ivesticija, od 60 pa do sto posto izvozni programi. Ta činjenica u velikoj meri pojačava značaj privrede koja se ovde razvija.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa