27. avgust 2020.27. avg 2020.
Ako slobodni građani Šapca izađu na izbore, odbranićemo normalan život
Zelenović

Ako slobodni građani Šapca izađu na izbore, odbranićemo normalan život

“Oni su pokrali građane Šapca i učinili teško krivično delo protiv izborne volje građana Šapca. Laž je da je Srpska napredna stranka (SNS) dobila 13.000 glasova više od svojih protivnika. Istina je da su pokarli izbore, da je 300 kriminalaca u organizovanom kriminalnom delovanju pokralo glasove građana Šapca. Sada 30.000 Šapčana ima priliku da odbrani normalan život”, naveo je Zelenović
-Na izborima ćemo odlučiti da li ćemo kao slobodni ljudi svakoga dana voditi borbu da život bude bolji i sigurniji ili ćemo potonuti u mrak laži i kriminala, da li ćemo ostati svetionik slobode u Srbiji, grad koji se najbrže razvija u zemlji ili će vlast preuzeti Sandokan i Aleksandar Pajić. Ako slobodni građani Šapca izađu na izbore, Šabac će ostati slobodan grad, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, nosilac liste “Šabac je naš” na konferenciji za novinare, protekle nedelje, organizovanoj sa predstavnicima još šest lista sa kojima će izaći na ponovljene izbore na 27. biračkih mesta Šapcu.
Ovih sedam lista (Šabac je naš, Novi tim za Šabac, Ruska stranka, Zelena partija, Evropska zelena stranka, Prilika i Metla) su na lokalnim izborima 21. juna ukupno osvojile 29.435 glasova. Pored Nebojše Zelenovića, nosioci navedenih lista pridružili su se krivičnom gonjenju zbog, kako su naveli, “izborne krađe koja se desila 21. juna”. Svi zajedno potpisali su krivičnu prijavu protiv 55 lica koja su zloupotrebila izbornu volju građana i kao organizovana kriminalna grupa pokrali izbore.
“Oni su pokrali građane Šapca i učinili teško krivično delo protiv izborne volje građana Šapca. Laž je da je Srpska napredna stranka (SNS) dobila 13.000 glasova više od svojih protivnika. Istina je da su pokrali izbore, da je 300 kriminalaca u organizovanom kriminalnom delovanju pokralo glasove građana Šapca. Sada 30.000 Šapčana ima priliku da odbrani normalan život”, naveo je Zelenović i dodao da je ponosan što je zajedno sa predstavnicima još šest lista od kojih svako u okviru svog političkog programa i delovanja ima priliku da učestvuje na izborima i odbrani normalan život u Šapcu. On je pozvao “slobodne Šapčane” da izađu na izbore i odbrane normalan život u Šapcu jer ako svi izađu, Šabac će ostati slobodan grad.

Kako je istakao Nemanja Pajić (Novi tim za Šabac), 30.000 građana je dovoljno za odluku na izborima koja će biti dobra za budućnost Šapca.
“Imamo priliku da otklonimo sve nepravilnosti zabeležene 21. juna i posebno je važno što će lokalni izbori biti odvojeni od republičkih. To stvara uslove da se izbori ponove na korektan način”, ocenio je Pajić.
Božidar Katić (Metla) naveo je da je uz „svu krađu i otimačinu 21. juna“ u suštini odigrana nerešena utakmica i da će se po ukidanju vanredne situacije videti rezultat izbora u kojima ne postoji prilika za „krađu, pljačku i kupovinu glasova“. On je pozvao građane Šapca da izađu na ponovljene izbore, „biraju ljude a ne stranke, iskažu svoju volju, odbrane svoj glas i kazne lopove“.
Dejan Pavlović (Evropska zelena stranka) rekao je da je zbog nepravilnosti i manipulacija kojima su se tokom izbornog dana 21. juna bavili članovi SNS-a i njihovi predstavnici u biračkim odborima, ovoj listi uskraćen značajan broj glasova. On smatra da se to može ispraviti samo ako se ponove izbori na svih 100 biračkih mesta jer ponavljanjem na samo 27, značajan broj glasača neće biti u prilici da u ponovljenim, regularnim i slobodnim okolnostima da svoj glas „opciji koja se brine o zdravoj životnoj sredini i dobrom zdravlju sugrađana“.
„To je razlog zašto se ova lista pridružila podnošenju krivičnih prijava protiv lica za koja se sumnja da su učestvovala u izbornoj krađi“, objasnio je Pavlović.
„Spaja nas dosta različitosti koje se ogledaju u samo jednom cilju – da Šapčani vode Šabac“, poručio je Nikola Veselinović (Ruska stranka), dok je Mirjana Bingulac (Zelena partija), izrazila očekivanje da će izbori biti obavljeni u pravnim okvirima i pozvala građane da glasaju jer se samo tako demokratija može odbraniti.
Prema mišljenu Milutina Stankovića (Prilika), najvažnije je da se odbrani potpuna sloboda građana Šapca kada izađu da glasaju na ponovljenim izborima.
Za sada je podneto 11 krivičnih prijava protiv 55 lica za koja, kako je rečeno, postoje materijalni dokazi da su na nezakonit način uticala na izbornu volju Šapčana.
Izbori mogući u prvoj nedelji septembra
- Laž je da su izbori gotovi i da je SNS trijumfovala. Konsultujući se sa predstavnicima ovih ostalih šest lista dobio sam informacije da i oni ozbiljno razmatraju da se priključe krivičnom gonjenju koje su podneli pravni zastupnici liste koju predvodim, rekao je Zelenović.
Gradonačelnik je najavio da će tražiti mišljenje od svih kompetentnih tela i institucija na lokalnom, regionalnom i republičkom nivou oko toga kakve korake treba da preduzmu o tome da li će održavanje izbora štetno uticati na zdravlje ljudi.
-Očekujem da nakon što dobijemo odgovore od nadležnih, izbori bi mogli biti održani krajem prve nedelje septembra. Da bi se to desilo nužno je da bude napretka u suzbijanju zaraze. Ukoliko se svi pridržavamo mera to bi bilo moguće. Kada se vanredna situacija ukine GIK će odrediti tačan termin izbora. Ne određujem ja termin izbora, rekao je Nebojša Zelenović i dodao da će pozvati sve građane Šapca da izađu na izbore i da oni, a ne neko umesto njih, odlučuju o sudbini Grada.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa