27. avgust 2020.27. avg 2020.
Otvoreno pismo smatram  političkim pamfletom
REAGOVANjE KOMANDANTA ŠTAVA ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA ŠAPCA NEBOJŠE ZELENOVIĆA, NA OTVORENO PISMO V.D. DIREKTORA ZZJ Z ŠAPCA, DOKTORA BRANKA M. VUJKOVIĆA

Otvoreno pismo smatram političkim pamfletom

Od izbora su mi važniji ljudski životi, stoga je bolje da sve mere zaštite od kovida 19 i duže traju, jer je tako sigurnost od obolevanja od ove opasne zaraze veća, istakao između ostalog komandant Štaba za vanredne situacije Grada Šapca Nebojša Zelenović, na uobičajenoj konferenciji za štampu ispred gradske kuće
Aktuelni gradonačelnik Šapca, koji je i komandant Štaba za vanredne situacije Grada, Nebojša Zelenović, reagujući na otvoreno pismo, koje mu je uputio doktor Branko M. Vujković, potpisan kao vršilac dužnosti direktora Zavoda za javno zdravlje Šapca, na proteklog utorka održanoj konferenciji za novinare, ispred gradske kuće, najpre je potvrdio da je pismo dobio, a smatra ga “političkim pamfletom SNS” iza koga osim autora stoji, kandidat za gradonačelnika iz redova SNS Aleksandar Pajić.
To ga nije iznenadilo, budući da je deo ukupne “hajke”, protiv njega koja dolazi iz protivničkog političkog tabora (SNS).
Zelenović je dodao da mu mnogi navodi iz pisma nisu jasni, kao primera radi konstatacija iz pisma “Imate još vremena da ukinete vanrednu situaciju, da ne biste ugrozili zdravlje dece i nastavnog kadra, mešanjem dva događaja visokog rizika”.
Njemu su, ispred svega životi ljudi, važniji od bilo kakvih izbora. Nažalost, ističe da se uporedo sa borbom protiv opasnog virusa, bori i sa lažima SNS.
Komandantu Štaba za vanredne situacije Grada Šapca, nije jasno kako to “behatonizacija” Šapca, borba za “Pluća Grada” i podela “lekovitih” paketa sa propagandnim flajerima, kako se između ostalog navodi u pismu, mogu biti kontraproduktivni u borbi protiv zaraze.
Uočavajući i sam da se zdravstvena situacija u Gradu, kada je kovid 19 u pitanju, stalno poboljšava, obećao je ukidanje vanredne situacije do kraja ove nedelje. Naravno, situacija oko opasne zaraze se stalno prati i mere zaštite ostaju na snazi, kao ukupna borba protiv korone.
- Izbora se ne plaši, čak šta više željno ih iščekuje, naravno uz prevashodnu borbu protiv korona virusa, konstatovao je Zelenović.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa