27. avgust 2020.27. avg 2020.
MATIĆ NA ČELU SKUPŠTINE,  ILINČIĆ PRVI ČOVEK OPŠTINE
BEZ PROMENA U OPŠTINSKOM RUKOVODSTVU

MATIĆ NA ČELU SKUPŠTINE, ILINČIĆ PRVI ČOVEK OPŠTINE

U novom sazivu, od 31 odbornika, koliko broji lokalni parlament, interese naprednjaka zastupaće 28 predstavnika, dok su osvojeni glasovi na junskim izborima socijalistima obezbedili tri mandata
Prva, konstitutivna sednica Skupštine opštine Koceljeva održana je prošle srede, na Preobraženje Gospodnje u amfiteatru Srednje škole, prostoru u kojem je bilo moguće ispoštovati sve preporučene epidemiološke mere. U novom sazivu, od 31 odbornika, koliko broji lokalni parlament, interese naprednjaka zastupaće 28 predstavnika, dok su osvojeni glasovi na junskim izborima socijalistima obezbedili tri mandata.
Međutim, već na prvoj sednici, odmah nakon verifikacije mandata i jednoglasno usvojenog Poslovnika, odbornici sa liste Socijalističke partije Srbije su napustili parlament te nisu učestvovali u glasanju za izbor skupštinskog i opštinskog rukovodstva.
Odbornici vladajuće većine su tajnim glasanjem, jednoglasno podržali kandidaturu Veroljuba Matića, narodnog poslanika u republičkom parlamentu, za predsednika koceljevačke skupštine. On je tom prilikom ocenio da je dobro što skupština ima jedinstvo koje je potvrđeno i prilikom izbora zamenika predsednika parlamenta, jer su svi predstavnici liste SNS glasali za imenovanje Vladana Jankovića koji je i u prethodnom sazivu obavljao ovu funkciju, baš kao i za izbor Predraga Đakovića, dosadašnjeg ali i budućeg sekretara koji će te poslove obavljati do narednih izbora.
Istoga dana održana je i druga sednica na kojoj je na Matićev predlog skupština sa 27 glasova “za” odlučila da na čelu opštine Koceljeva i u narednom periodu bude dosadašnji predsednik Dušan Ilinčić. Njegov zamenik će, kao i do sada biti Slavica Ranković.
I sastav Opštinskog veća je ostao gotovo nepromenjen. Naime, u narednim godinama će o najvažnijim pitanjima za rad i funkcionisanje lokalne samouprave i život njenih građana odlučivati, pored predsednika opštine i njegovog zamenika, Marko Ilić, Jovan Dimitrijević, Radmila Pimić i Zoran Pavlović, ali će umesto dugogodišnjeg člana Radivoja Nikolića od sada u radu opštinske Vlade učestvovati Marija Terzić.
Imenovani su i članovi skupštinskih komisija. U radu Komisije za izbor i imenovanja učestvovaće predsednik Živislav Simić, zamenik Marina Gajić i članovi Ljubomir Ćosić, Jovan Senić i Nemanja Protić.
Za predsednika Mandatno-imunitetske komisije imenovan je Goran Todorić, funkciju zamenika obavljaće Stanisav Momirović a preostala tri člana su Branko Ranković, Biljana Janković i Slađana Mandić.
Poslovi vezani za Statut i propise povereni su Vesni Kovačević, predsednici komisije, njenoj zamenici Milki Snegić, dok su za članove imenovani Maja Todorović, Živojin Zarić i Branko Đurić.
Tročlanu komisiju za predloge i predstavke činiće predsednica Živka Tešić, zamenik Goran Isailović i član Željko Aleksić.
Živki Tešić poverena je i predsednička uloga u Komisiji za rodnu ravnopravnost u kojoj će joj zamenica biti Vesna Kovačević a preostale članice Jelena Sofranić, Marina Gajić i Milka Snegić.
Na kraju druge sednice novog skupštinskog saziva doneto je rešenje o davanju saglasnosti na Sporazum o produženju radnog odnosa vršiocu dužnosti direktora Doma zdravlja “Dr Darinka Lukić” u Koceljevi dr stomatologije Verici Sofranić, što je bio preduslov za poveravanje još jednog mandata za funkciju rukovodioca ove zdravstvene ustanove, na kojoj može da ostane do šest meseci, odnosno najduže do preuzimanja nadležnosti od strane Ministarstva zdravlja.
V. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa