18. avgust 2011.18. avg 2011.
ODELjENjE KOMUNALNE POLICIJE

OPOMENA PA PRIJAVA

Nenad Ilić, rukovodilac grupe odeljenja komunalne policije, kaže da su naši sugrađani donekle upućeni u nadležnosti komunalne policije, jer im i sam naziv govori da se bave komunalnim delatnostima. Ipak, smatra da malo naših ljudi uopšte postupa po bilo kakvim pravilima i zakonima, ali da je problem i u informisanosti.
- Mislim da naš narod bira jako loš izvor informacija na taj način što će se prvo obratiti komšiji kada ima neki problem. Imali smo primer da lice dođe da nam podnese prijavu vezanu za to da u kilogramu šećera koji je kupio u prodavnici nema kilogram šećera. Komunalna policija, na osnovu Zakona o komunalnoj policiji, ima nadležnost isključivo nad odlukama grada. Mi postupamo na taj način da sarađujemo sa svim ostalim organima. Komunalna policija ima širok spektar delatnosti i integrisana je tamo gde ostale službe nisu. Njom je popunjena praznina između svih ostalih službi- objašnjava Ilić.
On kaže da najviše posla ima oko zauzeća jevnih površina kao i oko njihovog prljanja i oštećenja. Plakatiranje navodi kao jedan od najvećih problema sa kojima se sreću. Često reaguju i kada je u pitanju radno vreme ugostiteljskih objekata, kao i vanpijačna prodaja.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa