18. avgust 2011.18. avg 2011.
ZAMENICA GRADONAČELNIKA ŠAPCA POVODOM DANA MLADIH

KVALITETNI USLOVI ZA ODRASTANjE

Aktivnosti Grada Šapca usmerene su ka mladima, njihovoj promociji i podsticaju potencijala koje poseduju, radi stvaranja kvalitetnih uslova za odrastanje i sazrevanje, istakla je zamenica gradonačelnika Šapca Jasminka Ristivojević, povodom 12. avgusta - Međunarodnog dana mladih
Od ukupnog broja stanovnika na teritoriji Grada Šapca, 20,86 odsto su mladi od 15 do 29 godina starosti. Lokalna samouprava podržava ovu populaciju kroz različite oblasti kao što su obrazovanje, kultura, sport, nevladin sektor, podsticaj zapošljavanja mladih i rad Kancelarije za mlade.
- U oblasti obrazovanja stvaramo kvalitetne uslove za školovanje mladih, organizujemo takmičenja učenika, podstičemo talentovane đake, nagrađujemo one koji postižu uspehe na takmičenjima, kao i vukovce, stipendiramo darovite studente deficitarnih zanimanja... U oblasti kulture, mnoge manifestacije su usmerene ka mladima. Grad finansira i podržava rad velikog broja sporstkih klubova gde mladi imaju priliku da neguju zdrave stilove života, ali i postižu vrhunske rezultate. Ponosni smo na projekat „Rasti zdravo“, jedinstven u Srbiji, čiji je cilj fizički i psihički razvoj dece i omladine. Kada govorimo o nevladinom sektoru, Grad podražava veliki broj projekata usmerenih ka mladima, istakla je Jasminka Ristivojević.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa