18. avgust 2011.18. avg 2011.
MINISTAR ZDRAVLjA U POSETI ŠAPCU

RAZGOVOR REŠAVA PROBLEME

Prošlog petka u Šapcu boravio ministar zdravlja prof. dr Zoran Stanković. Ovom prilikom sastao se sa direktorkama Doma zdravlja i Opšte bolnice Šabac, kao i predstavnicima Gradske uprave. Sve pohvale za opšti izgled zdravstvenih ustanova. Višak nemedicinskog osoblja i rad u četiri smena na Odeljenju za hemodijalizu, neki od najvažnijih problema
Nakon razgovora koje je vodio sa rukovodstvom šabačke Opšte bolnice, Doma zdravlja i predstavnicima Gradske uprave, ministar zdravlja prof. dr Zoran Stanković se u Klubu bolnice obratio zaposlenima. Tom prilikom, Stanković je izrazio zadovoljstvo po pitanju izgleda samih zdravstvenih ustanova u Šapcu, ali i pokrenuo niz pitanja koje je neophodno rešiti kako bi se zdravstvena zaštita građana podigla na što viši mogući nivo.
Ministar zdravlja je, između ostalog, ukazao na podatak da je prilikom preraspodele Dom zdravlja ostao bez dijagnostičke opreme, na veliki problem žitelja šabačkih sela koji pored postojećih ambulanti nemaju apoteke, na ne postojanje adekvatne komunikacije između lekara iz Šapca i Beograda. Stanković se posebno osvrnuo na činjenicu da se na Odeljenju za hemodijalizu, u šabačkoj Opštoj bolnici radi u četiri smene.
- Kada je formiran centar za hemodijalizu ovde je bilo 16 pacijenata, danas ih ima 110. U takvim uslovima je jako teško organizovati posao. Posebno ako znate da u skladištu imate još 12 aparata za hemodijalizu kao i prostor gde da ih postavite. Sve što treba da uradite je da izvršite predračun i Ministarstvo zdravlja je spremno da pomogne ““ obećao je Stanković.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa