3. septembar 2020.3. sep 2020.
Vodovod započeo novi investicioni ciklus
ZAPOČETI RADOVI NA IZGRADNjI KANALIZACIONE MREŽE U JELENČI

Vodovod započeo novi investicioni ciklus

Jako me boli neistina koju iznose naši politički protivnici koji kažu da će sve biti besplatno kada oni dođu na vlast. Ništa na svetu nije i ne može biti besplatno, pa tako ni voda i kanalizacija. Ako to ne plate oni koji se priključuju, platiće ostali građani i to po daleko višim cenama. Poskupiće voda, kanalizacija, odnošenje smeća i sve druge komunalne usluge na teritoriji grada Šapca
JKP Vodovod Šabac započeo je izgradnju kanalizacione mreže u Kolubarskoj, prvoj od planiranih pet ulica u Jelenči. Do kraja godine u planu je da se uloži 20 miliona dinara u izgradnju 2,5 kilometara kanalizacione mreže.
- Građani su pokrenuli incijativu za izgradnju kanalizacione mreže u Kolubarskoj, Podrinskoj, Prvomajskoj, Savskoj i ulici Mišarskih junaka. Najveći broj građana zaključio je i ugovor o priključenju na kanalizacionu mrežu, što znači da će oko 100 domaćinstava dobiti kanalizaciju do kraja ove godine. Takođe, JKP Vodovod će omogućiti svim domaćinstvima koja imaju troje i više dece da se na vodovodnu i kanalizacionu mrežu priključe bez ikakve nadoknade. U narednih 4 do 6 godina planiramo da izgradimo 100 kilometara kanalizacije i omogućimo priključak za 5.000 domaćinstava. Pitanje odvođenja otpadnih voda u selima je posebno pitanje, istakla je Daniela Lovrin Gavrilović, direktorka JKP Vodovod Šabac.
Radovi su započeti na inicijativu građana. Prema rečima Saše Žabaljca, Savet MZ Jelenča godinama je pravio nesporazume između meštana i JKP Vodovoda.
- U ime građana, otišao sam kod direktorice i podneo zahtev. Uradili smo anketu i veoma brzo se dogovorili. U roku od sedam dana, radovi su započeti, rekao je Žabaljac.
Radove je obišao gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
- U maju smo završili investicioni ciklus u vezi sa uređenjem grada, koji je iznosio oko 15.000 evra. Ovo je novi investicioni ciklus, koji se odnosi na urbanizaciju prigradskih naselja - Jelenče, Mišara, Majura, Pocerskog Pričinovića i Jevremovca. Jako me boli neistina koju iznose naši politički protivnici koji kažu da će sve biti besplatno kada oni dođu na vlast. Ništa na svetu nije i ne može biti besplatno, pa tako ni voda i kanalizacija. Ako to ne plate oni koji se priključuju, platiće ostali građani i to po daleko višim cenama. Poskupiće voda, kanalizacija, odnošenje smeća i sve druge komunalne usluge na teritoriji grada Šapca zato što prazna i pusta obećanja neodgovornih ljudi neko mora da plati. Mi ćemo se boriti da svako dobije ono što mu pripada i plati ono što je njegovo. To je red u sredini koja vodi računa o tome kako se odluke donose, ne troši više nego što ima i posluje u skladu sa svim standardima, istakao je Zelenović.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa