3. septembar 2020.3. sep 2020.
Budimo odgovorni,čuvajmo svoje  zdravlje
SAOPŠTENjE NAČELNIKA MUO

Budimo odgovorni,čuvajmo svoje zdravlje

U utorak, 01. septembra, izjavu o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području Mačvanskog upravnog okruga dao je Vladan Krasavac, načelnik Upravnog okruga i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije.
-Epidemiološka situacija u prethodnih nedelju dana na području Mačvanskog upravnog okruga, ali i u čitavoj Republici Srbiji je stabilana, što pokazuju parametri i podaci koji se svakodnevno dobijaju od Zavoda za javno zdravlje Šabac. Kao posledica ovakvog stanja ukinuta je vanredna situacija u gradovima i opštinama Mačvanskog upravnog okruga. Društveni i privredni život vraća se u stanje koje je bilo pre uvođenja vanredne situacije. To se pre svega odnosi na rad ugostiteljskih objekata, sportskih klubova, dvoranske sportove,početak školske godine i sve druge aktivnosti.Ukidanjem vanredne situacije ne ukidaju se i mere koje je Krizni štab doneo i koje su na snazi i nadalje. Ove mere predstavljaju uslov da se redovno odvijaju privredne aktivnosti i društveni život.
Počela je nova školska godina. Prilika je da svim đacima poželimo uspešan početak školske godine. Ovo se prvenstveno odnosi na đake prvake,z a koje je prvi školski dan početak školovanja i školskog života. Nastava u školama obavljaće se u skladu sa merema koje je propisalo Ministarstvo prosvete, ali i merama koje je doneo Krizni štab. Nošenje maski,održavanje propisane distance, ograničeni broj učenika u odeljenju, kao i druge mere u funkciji su bezbednog obavljanja nastave u školama. Posebna pažnja se posvećuje održavanju higijene i dezinfekciji prostora.
Ukidanjem vanredne situacije u gradu Šapcu stekli su se uslovi za nastavak izbornog procesa i ponavljanje izbora na 27 biračkih mesta. Pozivaju se svi građani sa područja ovih biračkih mesta da iskoriste svoje građansko i biračko pravo. Neophodno je da izbori proteknu u miru, demokratskoj atmosferi i dostojanstveno, a Gradska izborna komisija u obavezi je da izbore sprovede uz poštovanje mera koje je Krizni štab naložio.
Medicinsko i zdravstveno osoblje,koje je podnelo i najveći teret tokom svih ovih dana, koristi priliku da predahne i odmori se. Šabačka bolnica je i nadalje Kovid bolnica za Mačvanski upravni okrug, ali se broj pacijenata u velikoj meri smanjuje.
Budimo odgovorni,čuvajmo svoje zdravlje- izjavio je Krasavac.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa