10. septembar 2020.10. sep 2020.
Kriminalci  zloupotrebili  izbornu volju
NEBOJŠA ZELENOVIĆ, GRADONAČELNIK
I NOSILAC LISTE “ŠABAC JE NAŠ”

Kriminalci zloupotrebili izbornu volju

Nemam reči da opišem događaje u toku današnjeg dana. Mislio sam da ne može biti gore nego što je bilo 21. juna. Ovo što se desilo danas i večeras nešto je najgore što je Šabac zapamtio u svojoj parlamentarnoj istoriji. Nikada ovako brutalno kriminalci nisu zlouoptrebljavali izbornu volju Šapčana. Nikada ovako brutalno institucije nisu žmurile na ovakve događaje. Zato ćemo mi tražiti, od GIK, da se ponovi glasanje na svih 27 biračkih mesta - rekao je gradonačelnik
Niko u Šapcu ne može da kaže sigurno kakvi su rezultati ponovljenih izbora, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović na konferenciji za medije u noći posle ponovljenih izbora.
Razlog tome su, kako je gradonačelnik naveo, brojne nepravilnosti na mnogim izbornim mestima, koje su prijavljivane tokom čitavog dana.
-Ono što možemo da kažemo je, da zbog svih neregularnosti koje su se desile tokom izbornog dana, zbog svih primedbi, a prema informacijama koje imam, na svim biračkim mestima, unete su ozbiljne primedbe na zapisnik i mi ćemo tražiti da se izbori u Šapcu na ovih 27 biračkih mesta ponove. Razlog tome je što je ljudima plaćano da glasaju, što je uticano na njih kako da zaokružuju na listiću, što su slikani glasački listići na biračkom mestu, što je vršeno javno glasanje na najvećem broju biračkih mesta i zbog opšteg pritiska na birače. Tokom čitavog dana, kriminalci, ne samo iz Šapca, nego iz čitave Srbije, su se sjatili u naš grad. Vozali su se u kolonama skupocenih automobila, zaposeli šabačka sela i maltretirali građane, potpuno neometani od policije, tužilaštva i svih službi bezbednosti. Sada su meštani Ševarica i Tabanovića mogli da upoznaju Sandokana - rekao je Nebojša Zelenović.
Gradonačelnik je istakao da se vrhunac desio, kada je predsednik biračkog odbora na biračkom mestu u Ševaricama, presretnut “od strane Sandokana i njegovih kriminalaca“ u Mačvanskom Pričinoviću i kada je pokušano da mu se otme izborni materijal koji je poneo u Gradsku izbornu komisiju.
-Nemam reči da opišem događaje u toku današnjeg dana. Mislio sam da ne može biti gore nego što je bilo 21. juna. Ovo što se desilo danas i večeras nešto je najgore što je Šabac zapamtio u svojoj parlamentarnoj istoriji. Nikada ovako brutalno kriminalci nisu zlouoptrebljavali izbornu volju Šapčana. Nikada ovako brutalno institucije nisu žmurile na ovakve događaje. Zato ćemo mi tražiti, od GIK, da se ponovi glasanje na svih 27 biračkih mesta - rekao je gradonačelnik.

Nastavljamo borbu
-Nastavljamo borbu, da odbranimo slobodni Šabac od kriminalaca. Nećemo dozvoliti da on ikada padne u ruke kriminala i da bude plen ljudi koji žele da uspostave apsolutnu vlast u Državi, poručio je gradonačelnik Zelenović.


Na pitanje novinara N1 da li će ponavljanje izbora dovsti do “začaranog kruga“ gradonačelnik je istakao da je sve “vrlo jednostavno“
-Postoje kriminalci koji vrše krivična dela, zloupotrebljavaju izbornu volju građana i utiču na glasanje. To su sve teška krivična dela. Kada se ta krivična dela dešavaju policija i tužilaštvo reaguju , a ne žmure. Nema “začaranog kruga“. Postoji Zakon i njegovo poštovanje. Ja nisam tu niti da pratim, niti da hapsim kriminalce. Pozivam institucije da rade svoj posao. Da zaštite prava građana, rekao je Nebojša Zelenović.
Gradonačelnik je istakao da ne može da komentariše pristigle rezultate izbora, ali da su u globalu za kolaciju bolji, ali “apsurdni pošto ništa nije bilo po zakonu“.
-Ovo što se desilo u Šapcu i što su svi Šapčani mogli da vide svojim očima, ništa nije bilo po zakonu. Mi našu borbu nastavljamo. Borićemo se kao što smo to radili i do sada. Sve po zakonu. Borićemo se da kroz institucije dođemo do rešenja, a rešenje je - jednom mora da se pošteno glasa, rekao je gradonačelnik Zelenović i dodao da nakon podrške koja je stigla Gradu Šapcu od EU i stranih ambasadora ni to nije bilo dovoljno da se bilo šta promeni na ovim izborima.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa