10. septembar 2020.10. sep 2020.
Pobedu posvećujemo Vučiću
DARKO GLIŠIĆ, PREDSEDNIK IZVRŠNOG ODBORA SNS

Pobedu posvećujemo Vučiću

Ovu pobedu posvećujem našem predsedniku Aleksandru Vučiću. Znam da će mu bar za trenutak olakšati muke i borbu koju je imao u Vašingtonu i koju će imati u Briselu kao poklon za sve što je uradio za zemlju. Srbija će napredovati, kao i što će Šabac od večeras napredovati - rekao je Glišić
Srpska napredna stranka je proglasila pobedu na ponovljenim lokalnim izborima u Šapcu 5. septembra.
Novinarima se tokom izborne noći obratio Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS.
On tom prilikom nije izneo precizne podatke, ali je istakao da je šabački naprednjaci osvojili 51 odsto glasova i da neće imati manje od 37 mandata, što predstavlja većinu od 69 mandata koliko čini Skupštinu grada Šapca.
Glišić je istakao da je ponosan na politiku koju vodi Aleksandar Vučić, koji se, kako kaže, kao lav bori da od nemogućeg napravi moguće i poručuje da će Srbija biti moderna evropska zemlja.
“- Ovu pobedu posvećujem našem predsedniku Aleksandru Vučiću. Znam da će mu bar za trenutak olakšati muke i borbu koju je imao u Vašingtonu i koju će imati u Briselu kao poklon za sve što je uradio za zemlju. Srbija će napredovati, kao i što će Šabac od večeras napredovati - rekao je Glišić.
Glišić je novinarima rekao da “Šabac nije pao” kao što je to ocenila evroparlamentarka Tanja Fajon, jer, kako kaže, “ne može da padne niže od onoga na kojim granama je bio, te poručio da je Šabac od večeras oslobođen tiranije.

Pajić: SNS 37, ostali 31 mandat!?
Kandidat za gradonačelnika Šapca izspre liste “Aleksandar Vučić – za našu decu” dr Aleksandar Pajić izjavio je da će ta lista u novom šabačkom parlamentu sama imati većinu odborničkih mesta.
- Ukupan broj mandata naprednjaka biti 37, dok svi ostali imaju 31. Na ponovljenim izborima 5. septembra dobili smo potvrdu da SNS nema alternativu i da imamo najveće poverenje Šapčana - rekao je Pajić.
Ono što bi, kao kandidat za gradonačelnika Šapca, Pajić trebalo da zna, da gradski parlament ima 69 mandata, a ne 68 koliko je po njegovoj računici.


On je “pozdravio” Tanju Fajon, koja, kaže, u Šapcu, želi da sačuva “ogoljenu diktaturu” i veruje da će joj izborni rezultat noći učiniti besanim, ali SNS poručuje tek planira da pobeđuje.
“Neće narod u Šapcu više ni Zelenovića ni Dušana Petrovića”, rekao je Glišić i zahvalio svim članovima SNS koji su, kaže, trpeli različite pritiske i poniženja, a ostali dostojanstevni.
Izborne rezultate šabački naprednjaci su čekali u svojim prostorijama, a pored Glišića, svojim prisustvom naprednjake su podržali zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, doskorašnji narodni poslanik Vladimir Đukanović, kao i visoki funkcioner Socijalističke partije Đorđe Milićević.
N. K.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa