1. septembar 2011.1. sep 2011.
FUDBAL

IZ ŠAPCA PREMA BARSELONI

Nikša Vujčić, odlični učenik sedmog razreda OŠ “Laza Lazarević“ u Šapcu, počeo je igrati fudbal, sada već daleke 2005.godine u FŠ “Stevan Ćele Vilotić“ na SC “Krsmanovača“ pod budnim okom trenera Dragoslava Kostića. Preko pobedničkog pehara “Mini-maksi“ lige, gde je u finalu postigao tri gola, bezbroj osvojenih turnira, mali Šapčanin je u maju ove godine, kao gost zaigrao u dresu FK “Vojvodine“ na turniru u Barseloni. Po završetku turnira usledio je poziv na sedmodnevni kamp Barselone koji je prošle nedelje održan u Poreču. Na njega je pozvano oko 150 dece uzrasta od 8 do 16 godina, iz Austrije, Japana, Nemačke, Italije, Holandije, BiH, Makedonije, Slovenije, Hrvatske i naravno Srbije, pa čak i iz naše južne pokrajine.
Kampom je rukovodio Hoze Moratela, čovek koji je odigrao preko 300 utakmica u dresu Katalonaca i bio kapiten Maradoni.
- Radimo po poznatoj Barsinoj metodologiji, u kojoj se uz tehničke elemente, rade i elementi taktike, i to svi u našem pogonu od osmogodišnjaka do seniora rade iste vežbe. Stoga je osmogodišnjaku kasnije lako u našim selekcijama, jer samo do automatizma usavršava ono što je već ranije naučio. I to je tajna našeg uspeha. Svi rade isto, bez obzira na godine i u kojoj ekipi treniraju, - kaže Moratela.
Mali Šapčanin, koji je ovih dana registrovan za FK “Vojvodinu“, proglašen je za najboljeg igrača kampa i dobio je za uspomenu sat FK “Barselona“. Stručnjaci kluba koji je zadivio svet, upravo po izvanrednoj selekciji najmlađih igrača i poimanju fudbalske igre , pratiće Nikšin razvoj i u narednih šest meseci očekuje da će biti pozvan u novi trening kamp FK “Barselona“ dobro poznate “La Masije“.
Poznavajući Nikšinu posvećenost fudbalu i obavezama, sigurno je da će Šabac imati čime da se ponosi.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa