10. septembar 2020.10. sep 2020.
Oformljeno  sedam komisija
DRUGA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BOGATIĆ

Oformljeno sedam komisija

Imenovane nove odbornice. Usvojeno više rešenja i zaključaka o realizaciji programa poslovanja, kreditnom zaduženju, stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti Javnog komunalnog preduzeća “Bogatić”
Na prošlog ponedeljka održanoj, drugoj, redovnoj sednici Skupštine opštine Bogatić, našlo se 15 tačaka dnevnog reda.
Najpre su umesto ranije izabranih čelnika opštine i odbornice Ivane Đukić, koja je na ovu dužnost dala ostavku, izabrane nove: Tatjana Berić, Ivana Ignjatović i Marica Nikolić, koje su i položile zakletvu.
Više pitanja iz oblasti rada Javnog komunalnog preduzeća “Bogatić”, obrazložio je njegov direktor Vladan Popadić. On je između ostalog rekao da redovno obavljaju delatnosti koje su im određene i čine sve kako bi se tehnički osposobili da poverene im poslove bolje rade. U tu svrhu je i predloženo kreditno zaduženje sa kojim su se odbornici bez mnogo diskusije saglasili. Najviše primedaba i komentara odbornika, među kojima je prednjačio Aleksandar Ilijašević iz Badovinaca odnosilo se na deponovanje smeća, koje “preti” ovoj ravnici u celini, a u mesnoj zajednici Badovinci je to posebno izraženo, budući da imaju najveći broj domaćinstava u opštini. Meštani ovog sela se snalaze, svako na svoj način, budući da nema redovnog odnošenja smeća iz ove mesne zajednice. Ilijašević je zatražio da se bar postave kontejneri za odlaganje smeća na “ključnim” mestima i mašina za njegovo deponovanje na deponiju dolazi u ovo selo bar dva puta nedeljno.
Formirana je i komisija za sprovođenje postupka otuđenja nepokretnosti iz javne svojine opštine Bogatić, putem neposredne pogodbe bez nadoknade.
Među ostalim usvojeni su predlozi o imenovanju predsednika i članova komisija: Za izbor i imenovanja, administrativno-mandatne, komisije za statut i propise, sport, odnose sa verskim zajednicama, poljoprivredu i selo, predstavke i predloge Skupštine opštine Bogatić.
Ponovo su najviše vremena oduzela odbornička pitanja, a tu su se opet najviše nametali problemi iz mesne zajednice Badovinci, vezani za propisno skladištenje smeća, bespravnu eksploataciju šljunka i peska, te potrebu izgradnje nove zgrade dečjeg obdaništa.
Bilo je tu pitanja u vezi izdvajanja sredstava za Fudbalski i Rukometni klub “Mačva” u Bogatiću, navodne finansijske dubioze u opštinskom budžetu i Crvenom krstu, te potrebu postavljanja saobraćajne signalizacije na krivini puta na ulazu u Belotić, gde se često događaju saobraćajni udesi sa najtežim posledicama.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa