10. septembar 2020.10. sep 2020.
foto: Zvanična internet prezentacija FK Mačva

foto: Zvanična internet prezentacija FK Mačva

FUDBAL: SUPER LIGA

RIVAL ZA NADU

Po mnogim merilima Novosađani rival po meri, ali ipak favoriti. Rasterećeniji od Mačve u nastavak sezone. Šapčani u pripremnom meču poraženi od Metalca na svom terenu
Prva pauza je prošla, drugi predah sledi posle još četiri prvenstvene utakmice, među njima dva rivala protiv koga bar navijači imaju pravo na realnu nadu. Situacija je takva da nema protivnika koji ne raspolaže sa većim fondom igrača i samim tim sa više alternativa u rotaciji, ali definitivno novosadski Proleter i Voždovac u Šapcu su protivnici protiv koga treba tražiti bodove što Mačvu bar ostavljaju u borbi za spas.
Odigran je tokom odmora i pripremni meč u kome je u Šapcu Metalac pobedio 1:0. Mnogi su se nadali da bi u istom periodu mogao još neki fudbaler doprineti kvantitetu i kvalitetu u timu pred nastavak sezone. Ipak, u trenutku kada zaključujemo sportske strane, nema novajlija među „čivijašima“. Nije bilo ni odlazaka, tako da sa nepromenjenim snagama Dragan Aničić ulazi u novu fazu superligaške borbe.
Do naredne reprezentativne pauze, Šapčani igraju redom protiv: PROLETERA u Novom Sadu, TSC u Šapcu, gostuju ČUKARIČKOM i dočekuju VOŽDOVAC. Najpre slede Novosađani.
Ekipa sa Slane bare je već stabilan superligaš. Prve sezone je čak igrala u plej ofu, prethodne je uprkos lošem početku bila na sredini tabele, a čini se da je najbolji potez bilo pružanje prilike Branku Žigiću na mestu trenera. najpre je imenovan kao privremeno rešenje u prethodnu jesen, ali se ispostavilo da je idealno rešenje na duže staze. Početak je pokazao da su napravili pravi izbor dovođenjem Viktora Živojinovića iz Voždovca koji je među vodećim strelcima lige i prva snaga u navali Novosađana. Krilni igrač Filip Knežević se dolaskom iz Niša nametnuo na toj poziciji. Brazilac Leandro, Andrejević i Kovačević, uz gomana Petrića već više sezona daju čvrstinu „proleterima“. Klub je imao povoljan raspored i u šest kola ostvario dve pobede, dva remija i dva poraza. Iskoristilu slabosti Rada i Zlatibora, imaju žal za izgubljena dva boda protiv Bačke i solidne igre protiv Zvezde i Radničkog, ali uz očekivane poraze. Poput šabačke ekipe, cilj im je opstanak u Super ligi.
U prethodne tri sezone, iako statistika nema neki značaj, Mačva je ostavrila sva tri ishoda u Novom Sadu. U poslednjem meču je remizirala, 1:1, pre toga je izgubila 1:0, a u sezonu plasmana u Super ligu, slavila 2:0 u centru AP Vojvodina.

Mlađe kategorije
U osmom kolu Kvalitetne kadetske lige Srbije, igrači „Mačve“ ostvarili su drugu pobedu u sezoni. Ubedljivo su savladali niški „Real“ 3:0. Šapčani su trenutno četrnaesti, a sledi gostovanje u Zemunu.
Omladinci su i posle šest kola sačuvali maksimalan učinak u Prvoj omladinskoj ligi regionalnog saveza. Pobedili su valjevsku Budućnost Krušik 4:0. Sledeće kolo „crveno-crni“ gostuju u Aranđelovcu.


D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa