10. septembar 2020.10. sep 2020.
foto: KK Zorka (FB)

foto: KK Zorka (FB)

KAJAK: PRVENSTVO SRBIJE

JUNIORI ŠAMPIONI

U sveukupnom plasmanu šabačka „Zorka“ vicešampion. Juniori najbolji u državi, pioniri, kadeti i seniori u vrhu. Preostaju jedina dva međunarodna takmičenja ove sezone
Kajak je potpuno devastiran ove godine usled pandemije i sezona koja je do februara izgledala kao izuzetno bogata, svela se na međunarodnom nivou na svega dva takmičenja, a na domaćem je tek u septembru bilo uslova za takmičenje i to ono koje, u uobičajenim okolnostima zatvara sezonu. Bačka Palanka je ugostila najbolje kajakaše Srbije na Prvenstvu za sve kategorije. Šabačka ZORKA potvrdila je mesto u vrhu i status jednog od dva vodeća kluba.
Juniori ovdašnjeg kluba su ekipno najbolji u Srbiji. Šapčani su ubedljivo trijumfoali u konkurenciji 27 klubova. Osvojena 142,5 bodova značajno su ih odvojili od najbližih pratioca „Tarketa“ sa 117 i BSK koji je sakupio 106,5, potom slede: Vojvodina, Tisin cvet, Beograd...



Blizu titule bili su i kadeti. Do samog kraja vodili su borbu za šampionski pehar sa domaćinima, ali su ipak Palančani bili za nijansu bolji o osvojili prvo mesto. Titulu im je donelo 140,5 bodova, a naš klub je imao 133,5. Daleko iza ostali su BSK (81), Vojvodina (79 bodova) i druge ekipe.
Seniori Zorke su ove sezone ekipno treći u Srbiji. Tarket je u ovoj kategoriji imao ulogu apsolutnog favorita i uspeo je da je opravda, osvojivši ubedljivo prvo mesto, gotovo 50 bodova ispred novosadske Vojvodine.
U kategoriji pionira šabački klub je peti. Među 27 klubova, jedino kod najmlađih Palančani ili Šapčani nisu prigrabili tron, već je veliko slavlje imao tim iz Sente „Tisin cvet“. Tarket je bio drugi, potom slede Dunav i BSK.
Srpski kajak na klupskom nivou već dugo obeležava borba dva najveća kluba „Zorke“ i „Tarketa“, koji su godinama stvorili neku vrstu večitog kajakaškog derbija. Značajane promene nije bilo ni u ovoj 2020. te su klubovi ponovo podelili prva dva mesta, ali je ovaj put TARKET osvojio sveukupnu titulu, dok je ZORKA u Šabac ponela zvanje vicešampiona uz sportske čestitke velikim rivalima i sportskim prijateljima. Koliko se ovi klubovi izdvajaju najslikovitije pokazuju brojke, gde drugoplasirane Šapčane i trećeplasirani BSK Borču na tabeli sveukupnog plasmana razdvaja punih 106 bodova!

Međunarodna sezona
Proleće i leto trebalo je da obeleže izuzetna kajakaška takmičenja. Ovo leto slutilo je olimpijske kvalifikacije, Olimpijske igre, Svetski i Evropski šampionat, najjača takmičenja mlađih kategorija, Svetske kupove, a usled Kovida 19, sve se svelo na dva takmičenja, Olimpijske nade i Svetski seniorski kup.
Olimpijske nade su najveće i najvažnije takmičenje mlađih kategorija. Startuje u Segedinu 17. septembra. Šabački juniori, šampioni Srbije biće okosnica nacionalnog tima na ovom takmičenju. Na istom mestu, samo sedam dana kasnije počinje Svetski kup za seniore koji će zatvoriti ovu tešku i „iskidanu“ sezonu.


Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa