17. septembar 2020.17. sep 2020.
“Smart klupe” na tri  lokacije u Šapcu
NASTAVAK PROJEKTA PREKOGRANIČNE SARADNjE “BIOSOL”

“Smart klupe” na tri lokacije u Šapcu

Deo Savske avenije ka Starom gradu od ponedeljka su i dve “smart klupe”, na kojima će Šapčani moći da napune svoje mobilne telefone, a takođe i da se povežu na internet. Po još tri ovakve klupe biće postavljene na Trgu šabačkih žrtava i na Letnjikovcu. Postavljanje klupa deo je projekta “Biosol”.
-Projekat “Biosol” vezan je za energetsku efikasnost i deo je prekogranične saradnje Srbije i Hrvatske. Tokom ovog dela projekta pribavili smo osam smart klupa, šest malih i dve velike, kao i dve “školice”, odnosno polja po kojima će deca moći da se igraju i skakuću čime će se generisati led lampa koja stoji pored njih. Elementi će biti raspoređeni na tri lokacije. Dve velike klupe biće postavljene na Savskoj aveniji, jedna na samom početku, a druga kod tvrđave. Na Trgu šabačkih žrtava postavljamo jednu školicu i tri male smart klupe i na Letnjikovcu kod Centra za stručno usavršavanje postavljamo još jednu školicu i tri male smart klupe. Klupe su solarne, dakle pune se solarnom energijom i omogućavaju internet i punjenje telefona, navela je Ksenija Lukić, član “Biosol” projektnog tima.
Ukupna vrednost ovog dela projekta je oko 43.000 evra. Ukupna vrednost projekta je nešto manje od milion evra, od čega je za grad Šabac izdvojeno oko polovine sredstava. Evropska unija kofinansira projekat u vrednosti od 85 odsto.
Glavni cilj projekta je podrška povećanoj upotrebi obnovljive energije i energetskoj efikasnosti u prekograničnom regionu.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa