17. septembar 2020.17. sep 2020.
Dobročinstvo usmereno na obrazovanje i mladost
UDžBENICI I TORBE ZA ĐAKE, KOMPJUTER POKLON ŠKOLI

Dobročinstvo usmereno na obrazovanje i mladost

U ovom izdvojenom odeljenju OŠ „Mića Stanojlović“ nastavu pohađa ukupno šestoro mališana, od kojih je dvoje prvi put selo u đačku klupu. Samo jedno dete prati nastavu za drugi razred dok su tri učenika sada četvrti
Nakon kompletnog renoviranja škole i izgradnje sportskih terena u Zukvama pre dve godine, bračni par Maksimović nastavlja da pomaže školovanje dece iz ovog koceljevačkog sela. Naime, Zorica i Zoran su za novu školsku godinu svim učenicima obezbedili komplet knjiga ali i kompjuter za školu, dok je knjižara „Integra“ đacima darivala školske torbe.
U ovom izdvojenom odeljenju OŠ „Mića Stanojlović“ nastavu pohađa ukupno šestoro mališana, od kojih je dvoje prvi put selo u đačku klupu. Samo jedno dete prati nastavu za drugi razred dok su tri učenika sada četvrti.
Njihova učiteljica Jasmina Nedić ističe da su osnovci veoma zainteresovani za učenje.



–Najviše volimo srpski i matematiku. Jedva čekamo da u školu pođu i dva drugara koji su sada u predškolskom- kažu dve učenice prvog razreda, imenjakinje Danijele.
Zahvaljujući dobročinstvu nesebičnih ljudi dečja graja se razleže selom jer su sportski tereni za mali fudbal i košarku u okviru škole osvetljeni reflektorima te su u večernjim satima puni dece koja se rekreiraju i upućuju na zdrave stilove života. Donatore i školu podržala je i lokalna samouprava koja je obezbedila sredstva za popravku krova. U praksi se pokazalo da je ova škola, sa ljudima koji žele da ulaže u mladost i obrazovanje, dobar primer za oživljavanje i opstanak sela.
V. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa